sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Koiran hyvinvoinnin teemapäivä & TOKO-kurssi

Tänä viikonloppuna olen taas juossut ympäriinsä kuin maratoonari. Yövuoroista luennoille ja yövuoroon ja sinne sun tänne. Vapaata rentouttavaa viikonloppua odotellessa.. Onneksi on sentään mielenkiintoisia juttuja :) 

Lauantaina osallistuin siis koirakoulu Tassuttelijoiden järjestämälle koirien hyvinvoinnin teemapäivälle. Päivä alkoi klo 10 Leena Piiran luennolla Koiran kipu ja lihashuolto. Luennolla oli ennestäänkin tuttuja asioita mutta myös paljon ihan uusia asioita joita en ollut aikaisemmin tullut ajatelleeksi. Piira kävi läpi koiran erilaisia kipuja ja kivun tunnistamista sekä hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Erityisesti kivun ilmentämistapoja oli hirvittävä määrä ja jokaisesta mekkalan nostamalla koirasta saisi varmaan todella sairaan. Tärkeimmäksi asiaksi nousikin asioiden muuttuminen ja yhtäkkinen toiminta. Yksi kivun merkeistä oli  selän hierominen esim. tuolin reunaan. Meillä molemmat pojat hinkkaavat itseään sohvanreunaan ja kysyinkin heti Piiralta mitä tämä mahtaa meinata kun tapa on ollut jo pitkään. Syynä voisi kuulemma olla dalmiksen jäykkä karva jonka takia selkä voi kutista ja jota on vain kiva hangata jotakin :) Täytyy myös myöntää että useampi kohta ns. ei niin itsestään selvistä kivun merkeistä sopivat Kikeroon. Muutoksia ei ole silti tapahtunut joten Kikeron kohdalla on varmaan aika paljon kiinni tavoista kuten esim. piehtarointi. Ajattelinkin varata Kikerolle ajan fyssarille. Vikoja löytyy varmasti aika monta mutta katsotaan nyt :D

Luennon jälkeen alkoi koirahierontakurssi jonka piti Paula Speer. Hän jakoi hieman kurssimateriaalia ja sen jälkeen näytti hierontaa oman bordercolliensa kanssa. Tämän jälkeen hieroimme omat koirat molemmilta puolilta. Päivässä ei tietenkään opita mitään ammattimaista koirahierontaa mutta ihan kiva oppia kuitenkin vähän rentouttamaan omaa koiraa ja edistämään lihasten hyvinvointia :) Olen joskus haaveillut käyväni koirahierojan ammattitutkinnon mutta eiköhän tässä yhdessä koulussa ole tällä hetkellä tarpeeksi. Tämänkaltaista hierontaa "kehotettiin" tekemään aktiiviselle harrastuskoiralle jopa 3 krt viikossa ja kotikoiralle kerran viikossa. Luulen että alan ainakin kerran pari viikossa hieromaan molemmat koirat. Kelmi ainakin tuntui käsittelystä nauttivan. Kikero on vielä testaamatta.

Tänään illalla oli vuorossa ensimmäinen kerta Tuija Seren TOKOkurssia. Ryhmässä oli neljä koiraa ja kävimme ensimmäisellä kerralla läpi luoksepäästävyyttä, perusasentoa sekä seuraamista. Kelmin kanssa aloitettiin luoksepäästävyys ihan helposta harjoitteesta. Koira sivulle ja kouluttaja tuli eteemme seisomaan ja pikkuhiljaa lähemmäs. Kelmi kesti hyvin ja palkkasin jatkuvasti. Jännitin häiriintyykö Kelmi kouluttajan lähestymisestä ja alkaako haukkua. Sillä on usein paha tapa haukkua uudet ihmiset ensimmäiseksi.. en usko että TOKOkokeessa katsottaisiin kauhean hyvällä.

Perusasennossa Kelmi tuli ensin vinosti sivulle ja jouduin korjaamaan. Tätä on tapahtunut aiemminkin vaihtelevasti. Olen yrittänyt välttää ketjuttumista ja ottanut liikkeen ns. kokonaan alusta mutta en tarpeeksi. Kikerohan tulee sivulle ensin vinosti ja korjaa käskystä.. ei näin! Saimme Tuijalta ohjeet palata hieman taaksepäin ja ottaa kuurin perusasentoa helpotettuna. Ohjaan siis Kelmin kädellä oikeaan paikkaan ja palkkaan. Tätä lähdetään nyt sitten tekemään. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti