sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Mätsäritouhuja ja Tottistelua

Lauantaina osallistuttiin Lounais-Suomen spanielikerhon järjestämään match showhun. Alunperin mun oli tarkoitus vain kuskata Kikero paikalle Suvin junnukoiraksi mutta päätin sitten ilmottaa molemmat pojat isoihin aikuisiin sekä vielä parikilpailuun. Luulen että aika viimeisiä mätsäreitä viedään tältä vuodelta joten miksikäs ei..




 
Suvi ja Kikero vauhdissa

Suvi ja Kikero aloittivat urakkansa junior handler-kilpailulla jossa sijoittuivat toiseksi! :) 
Tälle parille sijoituksia ja palkintoja satelee eikä ihme, yhteistyö toimii hienosti! 
Pyysin Suvia handlaaman Kikeron myös isoissa aikuisissa jossa ei kuitenkaan tullut sinistä nauhaa kummempaa saavutusta. Itse olin Kelmin kanssa isoissa aikuisissa ja esiinnyimme ilman paria. Saimme punaisen nauhan ja ilmeisesti miellytimme tuomaria sillä sijoituimme punaisten jatkokehässä sijalle 2.! 




Seuraavana oli vuorossa parikilpailu. Ensinnäkin muistin aamulla että eihän mulla ole kuin yksi näyttelyhihna.. ketjuja on kaksi mutta toinen nahkahihnoista hajosi jo viime vuoden puolella :D No lainasin Suvin kooikerhonden perus ulkoiluhihnaa joka oli ohuempi kuin omamme ja sen kanssa handlasin Kikeron. Jännitin vähän mitenköhän poikien yhteishandlaus sujuu vaikka ollaan sitä aiemminkin kokeiltu. Seisotus sujui ihan hyvin vaikka Kelmi yritti välillä komentaa Kikeroa pois nameilta :D Liikkuessa Kikero löntysti hitaasti ja Kelmi yritti hirveällä draivilla etenpäin - haastavaa siis!  Hämmästykseni oli suuri kun sijoituksia jaettiin ja me voitimme koko kisan :D Hyvä pojat!

Lopuksi oli jäljellä LSSK:n oma handlerkisa johon Suvi osallistui Kikeron kanssa. Nuoremmissa oli vain kaksi kilpailijaa ja Suvi ja Kikero vievät voiton! Mukavasti menestystä taas meidän poppoolle tästäkin mätsäristä :)


Tänään oltiin jälleen tottistelemassa Tuija Seren tahtiin. Aiheena tällä kertaa liikkeestä maahanmeno. Tämä on ollut meillä ihan vaiheessa. Olen vasta saanut  Kelmin maahan pysähtymisavulla ja käsiavulla eli ihan alkutekijöissä ollaan. Kelmi on kyllä jäänyt hyvin ja ymmärtää että siitä ei liikuta mutta maahan ei men ilman apuja. Tuijalta saatiin palautetta Kelmin maahanmenotekniikasta eli olen opettanut sen ns. sukeltamaa. Etupää edellä ja pylly tulee hitaaasti perässä. Tekniikka tulee opetella siis uusiksi jotta maahanmenosta saadaan nopeampi ja parempi. Tähän saatiin harjoitteluvinkkejä; vedätän koiraa eteenpäin namilla, nostan namia hieman ylöspäin ja kun koiran takajalka tekee ns. niiauksen kuten alkaisi istumaan, vedänkin namin alas ja koira putoaa nopeasti maahan! Itse pakitan siis edellä jotta näen mitä tapahtuu :) Tämä sujui hyvin ja maahanmeno nopeutui huomattavasti! Tätä lähdetään sitten työstämään ja seuraava etappi on toistaa tätä niin että koira on sivulla. Sitten alan häivyttämään apuja pikkuhiljaa. Katsotaan mitä saadaan aikaiseksi!

Otettiin myös hieman paikkamakuuta. Viime kerralla tottistelujen päätteeksi paikkamakuu päättyi hieman huonosti. Halliin tuli jo toinen ryhmä ja meidän paikkamakuusta eräs koira otti häiriötä ja alkoi haukkumaan omalla paikallaan. Kelmi syöksyi samantien mun luokse ja tilannetta oli tosi vaikea saada rauhoittumaan. Tällä kertaa otin vähän varmemman päälle ja kävin palkkaamassa usein. Sama koira joka alkoi viimeksi haukkumaan, alkoi nyt myös hieman elämöimään omalla paikallaan pysyen. Kelmi meinasi ottaa häiriötä mutta pysyi paikallaan kuitenkin. Kehuin ja kävin palkkaamassa usein. Samoin viereisen koiran ohjaaja palasi paikalleen ennen mua ja muutamista hänen käskyistään ja puheistaan Kelmi meinasi ottaa häiriötä ja lähteä mun luokse mutta muisti kuitenkin että siellä pysytään ja vain mun käskyjä kuunnellaan. Kelmi ei ole täysin häiriövarma mutta hyvältä näyttää. Olen ylpeä! :)

Lopuksi tehtiin ihan pikkasen tunnistusnoudon alkeita. Kahdella kepillä, koiran piti etsiä minkä kartion alla keppi on. Kelmi ei ollut järin kiinnostunut tehtävästä eikä oikein tajunnut mistä on kyse. Ehkä en voi näin olettaakaan heti ekalla kerralla, katsotaan jos jossain välissä saisin Kelmin innostumaan tästäkin.


Huomenna tiedossa pienryhmätreenit. Keskviikkona olisi epäviralliset agilitykisat Salossa mutta katsotaan lähdetäänkö sinne. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti