maanantai 26. elokuuta 2013

Dalluerkkari & Seuramestikset

Viikonloppu oli taas hulinaa täynnä. Sairastuin flunssaan ja surkeasta olotilasta huolimatta pyörin kuin väkkärä koko viikonlopun.. Kunpa sitä osaisi joskus vain sanoa ei ja jättää asioita tekemättä mutta kun ei malta :) Ehkä joskus..

Lauantaina oltiin tosiaan dalluerkkarissa Tampereella. Tampereen seudun dalluihmiset olivat nähneet vaivaa erkkarin eteen ja se oli hienosti järjestetty alkaen opasteista näyttelypaikalle. Näytteilleasettajille oli järjestetty ilmaisnäytteitä , näyttelypaikka oli siisti ja kehät isoja sekä kaikki pyöri moitteettomasti. Kiitos! Minun tehtäväni oli tuomaroida tauon aikana oheiskilpailut eli lapsi & koira, junior handler ja senior handler. Tuomarointi on aina mukavaa mutta todella vaikeaa. Lapset koiriensa kanssa olivat varsin ihania <3  Pyörähdin myös kehässä Lissun (Marnellin Hot Romance) kanssa ja tuloksena AVO EH. 

Kikero pääsi pyörähtämään veteraaniluokkaan johon oli ilmoitettu jopa 7 veteraania! Tuloksena ERI ja arvostelu : 10,5 v vanha, hyvän kokoinen ja hyvin kompakti. Hyvä pää ja ilme. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula. Voisi olla enemmän kulmauksia. Hieman ahdas takaa. Kivasti pilkuttunut. Erittäin hyvä hännänkiinnittyminen. Erinomainen liikkuja ikäisekseen! Hyvä luonne, hyvin esitetty . Olen tyytyväinen tulokseen ja ERI on jo hyvä saavutus tuon ikäisellä koiralla :) Ylipainoakin on hieman ja turkki lähtenyt kasvamaan superpitkäksi ja kihartumaan. (Kyllä vain :D ). Ilmoitin Kikeron koska ilmaiseksi pääsi ja paikalle olin tulossa muutenkin. Kikero myös tuntuu nauttivan kehässä olosta vaikka näyttelypäivät ovatkin raskaita joten miksikäs sitä ei välillä voisi ilmoittaa :)

No sunnuntaina olikin vuorossa agilityä ja ATT:n seuramestaruuskisat. Emma ja Kelmi osallistuivat rölliluokkaan eli luokkaan jossa ohjaaja ei harrasta agilityä mutta koira saa olla vanha konkari. Käytiin perjantaina hiukan kokeilemassa etukäteen mitä tuleman pitää ja lähteekö Kelmi yleensäkään Emman kanssa tekemään mitään. Lähtihän se. Sunnuntaina olin itse töissä rölliluokan radalla ja Kelmi oli pitkään Emman kanssa ennenkuin lähtivät radalle. Olin piilossa suorituksen ajan mutta niinhän siinä kävi että Kelmi sinkosi lähdöstä ennenaikaisesti radalle ja teki pari kunniakierrosta kiertäen läpi tuomarin ja ratatyöntekijät :D Etsi selvästi mua koska tällaista ei ole tapahtunut koskaan aikaisemmin. Lopulta palasi Emman ohjaukseen ja loppurata sujui moitteettomasti. No hauskaa oli ainakin! :D

Itse kisasin Kelmin kanssa avoimessa luokassa jossa kaikki kisaavat koirakot olivat. Tuomarina toimi Taija Salokannel ja meille tuloksena HYL (kyllä, jälleen kerran ;) . Ilmoittautuessani olin intoa täynnä mutta mitä lähemmäs kisat tulivat sitä vähemmän innostunut olin. Harmitti ennakkoon joutua kisaamaan avoimessa luokassa kaikkien kokeneiden ohjaajien ja hyvien koirien keskellä. Tiesin että rata on meille liian vaikea ja odotin katastrofia. Flunssa ja kipeät keuhkot tähän vielä päälle niin AVOT. No videolta näette :) 


Lähdössä Kelmi varasti jälleen kerran. Kun huomasin että sieltähän se tulee, pohdin vienkö takaisin vai en. Siitä tuo hidastelu alussa. Kun Kelmi meni oikein putkeen, päätin jatkaa. Uloshan se sinkoaa toki väärälle puolelle koska sen mennessä putkeen olen itse tuolla puolella vielä :) Pituudelle lähetys meni ihan hyvin mutta sen jälkeen ohjauskuviot muuttui putkeen menoilla ja olin pihalla kuin lumiukko. Kielto putkelta mutta sain kuitenkin oikeisiin päihin. Sitten hillitöntä juoksemista ja ehdin kuin ehdinkin takaakiertoon. Tämä oli jo mieletön saavutus näillä flunssakeuhkoilla! Seuraava hyppy ja ohjausvalinta oli taas ihan jotain muuta kuin piti, enkä saanut Kelmiä kääntymään. Pelastelin kuitenkin ja sain ohjattua oikeille esteille. En vain enää jaksanut millään juosta putkelle hakemaan ja epätoivoiset kepeille lähetykseni työntävät koiraa eteenpäin ja se hakee tuolta hypyn joka ei videolla näy. Sen jälkeen kepit kuitenkin moitteettomasti ja vastakäännös putkelle onnistuu hyvin! Samoin kuin loppusuora ja eteen-käskyt. Itse olin kuin täi tervassa.. Huomaa etten ole ajan tasalla ja ohjausvalinnat on vähän mitä sattuu enkä jaksa juosta. No näillä mentiin ja ihan tyytyväinen olen olosuhteet huomioon ottaen.

Kisojen jälkeen ajelin metikköön ja palkkasin Kelmin uimareissulla :) 

Huomenna olisi tiedossa epikset Vantolla ja lähtötreeniä. Otan pari kolme starttia ja jos varastaa, vien pois radalta. Pakko alkaa radikaaliksi kun ei muuten mene jakeluun. 

Kisoista löytyi naisseuraakin :) Dalmisneiti Pippa & Kelmi


Alla vielä video perjantain treenihetkestä, Kikerokin pääsi vähän testailemaan agilityä. 
Agility on sen kanssa pelkkää hulluttelua :) Ekan hypyn hyppää tosi huonosti ja kaatuu pahasti mutta onneksi ei loukannut ja jatkoi heti reippaasti.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti