keskiviikko 28. elokuuta 2013

Epistellään ja pienryhmätreenaillaan :)

Eilen illalla oltiin Vantolla epiksissä. Ilmoitin Kelmille kaksi starttia mölliluokkaan sekä kaksi avoimeen. Tarkoituksena treenata lähtöjä. Suunnittelin että mikäli Kelmi varastaa, vien sen pois kentältä saman tien. Pakko ottaa radikaalit keinot käyttöön. En kertakaikkiaan voi sallia näitä varastamisia enää jatkossa sillä viralliset lähdöt menee pilalle joka kerta. Mulle on hirveän tärkeä se lähtö ja hetken hengähdys ennenkuin kutsun koiran radalle. Jos lähtö epäonnistuu on pakka sekaisin. 

Kelmi ja 11 vko vanha heelerinpentu Kidi :) 

Ensimmäisen möllilähdön kävi Suvi kokeilemassa Kelmin kanssa. Niin se vaan taitaa olla että ei Kelmi kisatilanteessa oikein muiden kanssa halua toimia :D Treeneissä on mennyt ihan hyvin kun sitä on joku  kokeillut mutta olen toki ollut mukana ja vieressä. Nyt odottelin portin ulkopuolella ja Kelmi juoksi pari kertaa mua katsomaan ja haahuili muutenkin vähän minne sattuu Suvin kanssa. Pisteet silti Suville kärsivällisestä yrittämisestä :D Toisen möllilähdön kävin itse tekemässä ja Kelmi melkein pysyi lähdössä. Pääsin asemiin ja käännyin kohti koiraa ja Kelmi lähti pian kääntymiseni jälkeen tulemaan ennenkuin ehdin kutsua. No hihna kaulaan ja pois radalta, ei auta! 

Avoimen luokan rata vaikutti taas melko haastavalta eikä se ihan putkeen mennytkään. Lähdöt kuitenkin onnistuivat molemmilla kerroilla ja päästiin radalle asti :D Olin varautunut että kaikki startit ovat vain pikavisiittejä lähtöalueella. Alla videoita :) 



Kuten näkyy, peppu meinaa nousta "penkistä" monta kertaa :D Kuitenkn Kelmi pysyy paikoillaan ja käyn vähän väliä palkkaamassa. Lopulta vapaus ja menoksi. Kelmi irtoaa putken jälkeen hyvin hypylle vaikka en ihan ajoissa olekaan ja tulee hyvässä linjassa Aalle. Kontaktit kuitenkin roiskitaan.. Kelmi on lähdössä itse korjaamaan ja ottamaan kontaktia mutta otan aina koko esteen uusiksi juuri tuon takia kun koira lähtee itse sohlailemaantakaisin :) Sijaistoimintona käväistään putkessakin välillä. No uusintakontakti ja menoksi.. Kelmi taisi hiukan edistää vapautusta jos oikein muistan. Tai en ainakaan päässyt ihan vauhdista vapauttamaan. Takaaleikkaus epäonnistuu harmillisesti, yleensä ovat meidän bravuureja. Taisin ohjata hypyn liian heikosti. Kepeille lähettäessä olisi pitänyt kai kääntää rintamasuunta kepeille kun lähdin niitä ohjaaman. Jäin turhaan vetämään Kelmiä itseenipäin. Tämä piti kuitenkin tehdä jotta Kelmi ei olisi tuolla putkessa mutta hiukan lievempänä. Kepit kuitenkin OK , keppien jälkeistä hyppyä en ohjannut yhtään oikein. Hyppyjen jälkeen unohdin radan ja Kelmi nappasi yhden hypyn välistä. Puomin kontakti OK, loppu OK ja eteen OK :) Hyvä fiilis ei silti jäänyt mistään musta kuin lähdöstä. Järkyttävää sählinkiä.

 
Uusinnassa ei nähty yhtään sen parempaa menoa. Lähdössä Kelmi meinasi lähteä mutta palautin istumaan ja palkkasin pari kertaa. Sitten malttoi odottaa vapautukseen ! Kontakti OK vaikka hipsimällä varmistelin. Takaaleikkaus meni vähän pitkäksi ja jäin ihmettelemään putkelle joten myöhästyin tuolta päästä. Oma ohjaus keppejä edeltävälle hypylle tosi epäselvää ja meinasin saada Kelmin putkeen. Tässä olisi itse pitänyt pyörähtää toiseen suntaan ja ohjata kepeille. Lopulta sain Kelmin kepeille ja keppien jälkeiset hypytki ihan OK. Video katkeaa puomille koska tallennustila loppuu mutta puomin kontakti OK ja loppu OK. Suorituksella ei todellakaan voi kehua.. hyvää siinä on ainoastaan lähtö ja kontaktit. Koira toki tekee 100% ja keskitty mutta ohjaaja sössii sen radat harmittavaisesti.

 Tänään oltiin sitten omissa pienryhmätreeneissä viimeistä kertaa. Vaihdamme ensi viikon alusta ryhmää kisaavien ryhmään. Itse odotan hyvällä fiiliksellä uutta treeniryhmää sillä olemme hiukan jumittaneet tähän mölliryhmään jossa on todella eritasoisia koiria. Mun pitäisi Kelmin kanssa treenata rataa ja ohjausta radalla ja vauhdissa kun taas meidän ryhmässä koirat eivät ole välttämättä tehneet edes radanpätkäää vaan yksittäisiä esteitä. Katsotaan nyt mitä tuleman pitää :)

No tänään kuitenkin tehtiin radanpätkää jossa A-kontakti. Tein persjätön, valssin ja valssin seuraavan hypyn taakse. Kelmi otti kontaktit, JES! :) Yhden kerran tuli läpi koska itse kädellä vetäisin sen valssatessani liian lähellä. 

Omaa vuoroa odotellessa tehtiin keppien sisäänmenoja neljällä kepillä sekä harjoiteltiin takaakiertoa kepeille. Hyvin onnistui. Yritän saada Kelmin hakemaan kepit mahdollisimman itsenäisesti ja kaukaata. Alla hieman videota :) 


Tällaista tänään. TSAUlle kisailmot laitettu ensi viikonlopuksi. Startataan kaksi agilityrataa sekä yksi hyppyrata. Jokohan saatais yksi nolla edes aikaan.. Sitä ennen treenataan maanantaina uudessa ryhmässä ja epistellään keskiviikkona lähtötreenien merkeissä. 

Alla vähän tunnelmia dalluerkkarista viime viikonlopulta :) 

Papan draivia :) 

Kiksu ravaa :)

Kikero VET ERI

Lissun kanssa kehässä pyörähtämässä.
 Kuvat :Sanni Muurmäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti