sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kotikisat & Tokoilua

Tänä viikonloppuna oli vuorossa oman seuran agilitykilpailut. Odotukset eivät olleet kovin korkealla sillä keskiviikkona käytiin hallilla treenaamassa ja Kelmi roiski kontakteja miten tykkäsi. Torstaina lähdin Tampereelle ensihoitajaopiskelijapäiville (jotka olivat muuten ihan sairaan mielenkiintoiset :) ) ja koirat olivat hoidossa. Perjantaina oli pakko käydä vetämässä yömyöhäinen treeni jotta omaa mielialaa saisi edes vähän paremmaksi. Tehtiin ihan helppoja kontakteja ja keppejä ja hyvältä tuntui..

Lauantaina olin kisatöissä koko päivän ratatyöntekijänä ja seurasin 3-luokkalaisia koko päivän. Hirvittävän taitavia koirakoita , meillä on paljon opittavaa. Tosin oli "kiva" nähdä että myös kolmosluokan kilpailijat mokailevat, niin koirat kuin ohjaajatkin. Tietysti, kukaan ei ole täydellinen eikä radat aina suju niin kuin pitäisi. Siksi laji onkin niin mahtava ja haasteellinen, ikinä ei tiedä kuka tällä kertaa tekee sen puhtaimman suorituksen :)

Sunnuntaina oli meidän omien suoritusten vuoro. Jälleen kerran suoraan yövuorosta kisapaikalle. Oma vire oli hyvä ja odotin ratoja innolla sillä tuomarina toimi Anders Virtanen jonka radoista olen tykännyt jo pitkään. Nyt oli tosin ensimmäinen kerta kun pääsin itse hänen tuomaroitavakseen :D Kilpailu alkoi hyppyradalla joten mieli oli hyvä kun ei tarvinnut stressata kontakteja. Alla jälleen videomateriaalia


 


Lähdössä Kelmi varasti jälleen mutta lähdin kuitenkin mukaan suorittamaan kun lähtö oli noin helppo. Kelmi irtoaa loistavasti mutta turhan huonosti haen sen vitoshypylle. Mulla on tapana hirveellä kiireellä höökiä eteenpäin vaikka välillä olisi ihan hyvä ratkaisu odotella koiraa. Muurin jälkeinen valssi epäonnistui ja Kelmi katosi mun selän taakse mutta haki ihan itse putken :D Multa oli koira täysin kadoksissa mutta yleisön reaktiosta tajusin että sinne meni ja ymmärsin lähteä jatkamaan. Kelmi irtoaa jälleen upeasti hypylle ja putkeen mutta mun olisi ehdottomasti pitänyt hakea se putken suulta mukaan ennen pakkovalssia hypylle 12, kuten radanlaidalta vinkiksi sain :D  Suunnittelin rataantutustumisessa putkijarrua mutta unohdin sen, enkä hakenut koiraa joten sieltähän se ampui väärälle hypylle ja suoraan hyllyyn. Jatkoin kuin ei mitään ja loppurata oli upea. Erityisen tyytyväinen olen keppeihin :) Tuloksena HYL.

Seuraavana oli vuorossa B-agilityrata josta videomateriaalia taas alla..

 


 

Näkyy pikkukuvassa näköjään väärinpäin mutta youtubessa pitäisi olla käännettynä.
Hihkaskaa jos ei ole!


Lähdössä Kelmi pysyi hyvin, JES! Jostain syystä meinasi lähteä putkesta väärään suntaan, en tiedä miksi mutta sain pelastettua tilanteen. Puomi oli OK, kontakti oli ihan hyvä mutta vapautin tosi nopeasti enkä vaatinut pysähdystä. Ei näin.. Putken jälkeen olisi pitänyt hakea Kelmi vielä tarkemmin. En tullut ajatelleeksi että sehän näkee tuon puomin suoraan ulostullessa. Kelmi ampui siis kepeiltä ohi. Uusi yritys ja tällä kertaa Kelmi otti yhtäkkiä häiriön tuomarista ja sekosi pujottelussa. Kolmas kerta toden sanoi ja kepit saatiin kunnialla läpi. En ajatellut Kelmin tulevan noin kauas muurilta ja mokasin radan suunnittelussa. Kelmi valui 10-hypyn ohi ja tuli sen väärään suuntaan. No taas jatkettiin ja Kelmi irtosi hienosti. A:n kontaktin varmistin pysähtymällä , kyllä se sen otti mutta vaati pakotteen. Loppu tuntui jotenkin tahmealta ja hitaalta vaikka oikein saatiinkin se suoritettua. Tuloksena jälleen HYL..

Kolmas ja viimeinen startti oli A-agilityrata. Tämä rata vaikutti jo vähän haastavammalta mutta hyvillä mielin lähdin matkaan. Jätin Kelmin lähtöön ja se varasti perääni lähes heti kun lähdin liikkeelle. Meinasin vielä lähteä jatkamaan mutta Kelmi haki putkeen ja HYL tuli. Kutsuin koiran luo , talutin kaulaan ja pois radalta. Suoraan sanoen vatutti suunnattomasti. No tätä se välillä on.. 

Kisakokemusta ja kisatilanteita täytyy vain treenata lisää ja lisää jotta saadaan varmuutta ja suoritukset toimimaan. Lähtöjä ja kontakteita täytyy jatkossa vain hinkata enemmän. Itsellä on niiden hinkkaamiseen motivaatio hukassa mutta pakkohan se on jos meinaan saada ne toimimaan kisatilanteessa.. Huokaus. 

Voitettiin muuten kisojen arvonnassa Nutrolin SPORTTI-pullo ja Kelmi sai heti iltaruoan seassa ensimmäisen annoksensa :) 

 Illalla oltiin vielä Tuija Seren tokokurssilla. Kelmi oli aluksi tosi rauhallinen ja hieman ehkä väsynyt eikä ihme kolmen startin jälkeen.  Aloitettiin treeni liikkeestä seisomaan jäämisellä. Vedätin Kelmiä namilla ja pysäytin nami&käsi-avulla ja palkkasin. Käännyttiin samantien tulosuuntaan jotta Kelmi ei ottaisi askelia eteenpäin ja sama juttu. Pikkuhiljaa sain pysäytyksen jälkeen otettua jo itse yhden asekeleen eteenpäin. Hyvältä vaikuttaa. 
Kokeiltiin samaa myös takapalkalla eli pallo taakse odottamaan ja menoksi. Pysäytys käsi&nami-avulla, otin itse muutaman askeleen eteenpäin ja vapautin pallolle. Toimii! 

Lopuksi otettiin luoksepäästävyystreeniä joka meni hyvin. Paikallamakuussa koirat olivat lähekkäin. Kelmin vieressä oleva koira otti häiriötä treenipaikalle saapuvasta seuraavasta ryhmästä ja alkoi haukkua. Kelmi ei kestänyt häiriötä vaan lähti haukahtaen mun luokse. Palautin koiran paikalleen ja lyhensin välimatkaa. Tällä kertaa Kelmi pysyi paikalla mutta haukkui. Lopulta lähti jälleen mun luokse. Selkeästi viereisen koiran räksytys oli liikaa ja loppuajan Kelmi olikin kovilla kierroksilla kaikkea haukkuen. Osittain varmaan väsymyksen syytä.  Kivasti alkaa kuitenkin TOKOkin sujua, katsotaan josko ensi kesänä päästäisiin kisaamaan asti. 

Nyt on tiedossa pelkkää treenailua pari viikkoa ennen seuraavia kisoja. Epiksiä vahtaan silmä kovana jos pääsisi treenaamaan kontakteja ja lähtöjä :)
 

2 kommenttia:

  1. Ei ne nollat teillä kaukana oo! Tuo eka rata oli hieno :)

    Harmi nuo lähdöt jos varastaa vaan kisoissa. Vaikea treenata kun itelläkin tekee mieli radalle ja on osallistumisesta kuitenkin maksanu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pienestä on kiinni , toivotaan että kohta saadaan pakka kokonaan kasaan.

      Odottelen taas epiksiä jotta pääsen noita lähtöjä ja kontakteja treenaamaan. Siellä sit vaan pois radalta jos Kelmi ei tee niinkuin pitäisi :)

      Poista