sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Hyppy & Kaukokäskyt

Tänään oltiin jälleen Tuija Seren tottiskurssilla. Tunnin aiheena oli hyppy sekä kaukokäskyt. Hyppyestettä ei olla tokossa tehty kertaakaan mutta ajattelin että agilitystä ollaan saatu vähän pohjaa eikä suuria ongelmia olisi. Kaukokäskyjä ollaan tehty lähinnä käsimerkkien opettelun muodossa.

Aloitettiin hyppyesteellä ja aluksi Kelmi lähti perusasennosta tosi hyvin pelkällä sanallisella käskyllä. Agilitystä opittuna palasi heti mun luokse odottamaan ohjausta.
Tämän ehkäisemiseksi tehtiin niin että lähetin Kelmin hypylle, huusin heti sen hypättyä SEIS ja VAPAA ja heitin pallon vähän viistosti vastakkaiseen suuntaan kuin se mitä kautta Kelmi lähti kiertämään takaisin. Tässä mulla oli kamala kiire saada käskyt ja pallonheitto tehtyä ennenkuin Kelmi ehtisi kiertämään. Nopeat kädet pitää olla :D
Kelmi alkoi olla myös epävarma hypylle lähetyksessä jotta saako sinne mennä vai ei. Agilityssä kuitenkin ohjaan aina kropalla. Vein siis etupalkkana pallon esteen taakse ja harjoiteltiin vähän lähetyksiä sanallisesti.


Tehtiin myös hiukan kaukokäskyjä ja saatiin vinkiksi harjoitella ihan tekniikkaa. Istutaan siis koiran edessä ja viedään namin kanssa istu - maahan - istu - maahan edestakaisin niin että koira pysyy ihan paikallaan. Kelmi liukui helposti hieman taaksepäin mutta tätä toistetaan vielä. Kaukokäskyt ovat ihan kesken mutta onneksi ne ovat avoimen liike..


Kelmi tekee tokoa tosi innokkaasti ja jaksaa toistoja aika hyvin. Itsellä motivaatio on vähän hukassa koska kaikki pilkotaan niin pieniksi paloiksi ja aloitetaan ihan matalalta. Agility on huomattavasti mukavampaa, nopeatempoisempaa ja jotenki edetään nopeammin. Tai ehkä TOKOSsakin edettäisiin jos joka päivä jaksaisi jotain pientä tehdä :D Kärsivällisyyttä tarvitaan ja sitä mulla ei ole.. En kuitenkaan tahdo lopettaa kun ollaan hinkkaaminen jo aloitettu joten asetin tavoitteeksi että ensi keväänä saatais alokasluokan kisoja käytyä ! Suurimmaksi ongelmaksi muodostuu tuo hyppyeste kun sitä ei päästä missään treenaamaan mutta katsotaan mitä keksitään..

Lauantaina oltiin mätsärissä vähän katselemassa kun tutut pennut harjoittelivat esiintymistä :) Kelmin siskopuolen poika Aava 4kk voitti koko kisan ja oli siis BIS -1 ! :) 

Minä ja heelerinpentu Kidi

Kelmin poseeraus :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti