tiistai 10. syyskuuta 2013

TSAU:n kisat & osteopaattikäynti

Lauantaina kisattiin taas kolmen startin verran TSAU:n kisoissa Liedossa. Tiedossa oli Tuija Kokkosen agilityrata sekä hyppyrata ja Martti Salosen agilityrata . Olin taas paikalla yövuoron jälkeen ja en ehkä täydessä vireessä.. tai siihen ainakin yritän nyt vedota ;)


Tässä videolla A-kisa ja agilityrata Tuija Kokkosen tuomaroimana. Kelmi pysyi hyvin lähdössä. Puomin kontaktilla Kelmi pysähtyi liian ylös ja varasti. A-esteen kontakti taas roiskittiin rajusti. Treeneissä kontaktit toimivat superupeesti mutta kisatilanteessa maltti ei näköjään riitä :) Olen miettinyt tähänkin taktiikkaa että vien pois kentältä jos kontakteille ei pysähdytä. Keinu oli OK vaikka vähän ylös Kelmi jää odottamaan laskeutumista. En tiedä häiriintyikö Kelmi mun valssaamisesta keinun päähän vai miksi ei meinannut irrota putkeen. Yleensä irtoaa vauhdilla ja kaukaa. Kepeille ammuttiin taas ohi ja lujaa vaikka yritin ajoissa kertoa. Harmin paikka, helppo kepeille meno olisi ollut ja näitä on treenattu. Loppu sujui hyvin ja Kelmi irtosi hyvin eteen. Tyytyväinen ei voi olla kuitenkaan.. molemmat mokailtiin. Kelmi kontaktit ja minä kepit :) 



Toinen rata oli Martti Salosen agilityrata joka näytti todella haastavalta ja vaikealta näin ykkösluokan radaksi :D Eniten harmaita hiuksia etukäteen tuotti tuo keinu joka oli tarkoitus mennä siis kahteen kertaan.. Olen kuitenkin huomannut että mitä vaikeampana rataa pidän, sitä paremmin me suoridutaan. Onkohan tässä joku kun en odota mitään tuloksia, en jännitä ja olen rento. Ohjauksesta ei ole silti tietoakaan, tässäkin lähinnä yritän ehtiä ajoissa joka kohtaan.

Lähtö oli jo haastava sillä koira piti jättää tosi kauas jotta ehtisi johonkin suuntaan. Hypyt oli vinoittain ja nämä ovat haaste meille (tai ainakin mulle ohjaajana) ja pitäisi harjotella ehdottomasti enemmän. No Kelmi meinasikin varastaa ja onneksi sain estettyä tämän, muuten rata olisi mennyt ihan plörinäksi. Korjattu lähtö onnistui mutta jäin liikaa varmistelemaan hyppyjä ja myöhästyin. Mun oli tarkoitus valssata kolmannen hypyn jälkeen jotta pääsisin varmemmalle puolelle keinua. Sujui se kuitenkin näinkin.. Keinulla olin itse liikaa härkkimässä mutta Kelmi suoritui siitä hyvin. A:n kontakti tultiin taas läpi ja pituushypyllä Kelmi lähti todella pitkälle eteen :D En saanut yhtään käännettyä ja tosi pitkä kiekkaus tuli ennen keppejä. Kepeistä suoriduttiin kuitenkin upeasti. Toisella kertaa keinu oli selkeästi epävarmempi, itse olin taas edessä enkä tukemassa koiraa. Houkuttelin vähän mielessäni vain alla olevat 0vp jotta saataisiin keinu suoritettua. Saatiinhan se mutta kontaktivirheellä :( Kelmi odotti kyllä laskeutumisen mutta niin ylhäällä että ei osunut kontaktille ja loikki sitten sen yli. Tämän tarkistin hidastettuna videolta moneen kertaan :D Lopussa en saanut linjattua koiraa oikein ja tuli yhteentörmäys! Molemmat pysyivät kuitenkin pystyssä. Huomatkaa että Raumalla saatii törmäyksestä 5vp :) Kyseessä oli tosin harjoittelijatuomari jotka ovat tietysti tiukempai. Loppusuora meni hyvin hyppyjen vinoudesta huolimatta. Lopputulos 5 ja sijoitus 3! Tällä radalla tuli vain yksi yliaikanolla. Toiseksi sijoittuneelle hävittiin 2 s ajassa , superkierros olisi kannattanut jättää tekemättä.


Kolmannesta radasta ei ole mitään videomateriaalia tarjolla. Tai on mutta siinä ei ole katsottavaa. Kelmi varastaa lähdöstä ja hurvittelee eikä tullut ohjaukseeni yhtään. Keskeytin radan lopulta. En tiedä oliko kolmas startti liikaa. No sunnuntaina on kolme starttia tiedossa kotihallilla, saa nähdä miten käy :) 



Sunnuntaina oli vuorossa TOKOa Tuijan koirakoululla. Sivulle tulossa minulla on edelleen kuuri käytössä, ohjaan Kelmin oikealle paikalle. Seuraamisia tehdään ihan lyhyttä pätkää siten että en varsinaisesti edes käskytä koiraa. Lähden vain liikkeelle ja kun Kelmi hakeutuu seuraamisasemiin, annan käskyn ja palkkaan ja juhlin. Tehtiin luoksetuloa ja Tuija suositteli opettamaan eteentulon ja sivulletulon erilliseksi. Tokossa kuulemma kannattaisi käyttää sivulletuloa ja sitten muissa tarvittavissa lajeissa eteentuloa. BH meillä olisi jossain välissä suunnitelmissa joten eteentulokin on opeteltava. Lisäksi tehtiin vähän ruudun alkeita. Lähinnä vain pistin pallon targetiksi ruudulle ja lähetin Kelmin sinne pari kertaa. Kelmi tuntuu olevan tokoillessakin innokas ja reipas työskentelemään. Saa nähdä mihin tämä ura urkenee. 

Eilen oltiin sitten osteopaatti/fysioterapeutti Tanja Kotin vastaanotolla. Väärinkäsitysten vuoksi kerettiin saamaan hoitoa vain kiireiset puoli tuntia mutta Tanja kävi koiran läpi ja löytyi vain pieniä jumeja mm. oikeasta lavasta. Kelmi on kuulemma hyvässä kunnossa :) 
Hyvillä mielin kohti syksyn kisoja!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti