torstai 30. toukokuuta 2013

Mölliratakurssilla & pienryhmässä

Eilen oli taas vapaana paikka Tuulia Liuhdon mölliratakurssilla ja paikkoja kytänneenä ostin tämänkin kerran. Tällä kertaa en ollut suoritukseemme ihan niin tyytyväinen kuin aiemmilla kerroilla vaikka ihan hyvin meni tämäkin. Turhia kaarroksia tuli liikaa ja minun olisi pitänyt saada kääntymään koira tiukemmin. Oli treenissä jotain hyvääkin.. Selostan hiukan ratapiirroksen kera :)


Koira ensimmäisen esteen taakse melko suorassa linjassa esteen 2 ponnistuspaikkaa. Hypylle 2 vastaanottamaan ja pakkovalssi. Ensimmäisellä kerralla ennakoin ja TADAA - koira tuli väärältä puolelta :) Hyvin luki ohjauksen joka harmiksi oli väärä. No, uusi yritys ja onnistuminen! Lähetys hypylle kolme ja putkeen 4. Tässä kohtaa tuli liian iso kaarros ja Kelmi meinasi karata A:lle. Sain kuitenkin pelastettua tilanteen ja lähetettyä putkeen ja kiireellä vastaanottamaan, tönäisy takaakiertoon esteelle 5, putkeen lähetys ja puolenvaihto , taas tönäisy takaakierrolle, putkeen lähetys, putkeen ja kiipee. Tässä ei ollut ihmeempiä ongelmia, Kelmi hakee hyvin putket ja saan melko kaukaatakin koiran lähetettyä. 

A-esteeltä alkoikin sitten ongelmat. Minun olisi ehdottomasti pitänyt jättää A-este tekemättä koska ollaan juuri alettu hinkkaamaan kontakteja valjailla ja pakotteella sekä etupalkalla. Typerä kun olin niin otin kontaktin silti - no eihän se kontaktille jäänyt odottelemaan! Uusiksi - jäi.. Tätä jäätiin hinkkaamaan vähän turhan paljon koska välillä vapautus epäonnistui, välillä Kelmi ei jäänyt kontaktille. Lopulta otin A-esteen ihan yksittäisenä eikä jäänyt sillonkaan! (tähän mennessä aina jäänyt). Nappasin Kelmin kiinni ja "nahoista pitäen" vein takaisin kontaktille ja toistin käskyn tiukasti. Sitten vapautus liikkeestä ja kehut! Noh, Kelmi otti nokkiinsa ja seuraavalla kerralla jäi A-esteen harjalle keikkumaan ja alastulo meni plörinäksi. Tämä oli ihan oma mokani, en olisi saanut haukata näin isoa palaa ja ottaa kontaktia radalla :( Harmittaa mutta jatketaan harjoituksia.

A-esteeltä sitten hyppy ja lähetys putkeen. Putki oli lyhyt joten ohjaajakin pääsi kunnolla juoksemaan jotta ehtii ;) Hypyn 13 eteen vastaanottamaan ja pakkovalssilla yli. Sieltä ohjataan hypylle 14 ja lähetys putkeen 15. Hypylle 16, lähetys putkeen 17 ja koiran huomionkiinnitys - tönäisy takaakierrolle hypylle 18. Koukkaus hypylle 19 ja lähetys putkeen. Hypyn 19 jälkeen tuli taas liian isot kaarrokset enkä saanut kerrottua Kelmille tarpeeksi ajoissa mitä tapahtuu. Kuitenkin suht hyvin onnistui tämä kuvio A-esteen jälkeen :) Sain olla todella tarkkana että kaikki meni nappiin ja olisin ajoissa mutta jotenkuten onnistuin. 

Hyvä treeni ja onnistumisen iloa toi varsinkin tuo A-esteen jälkeinen ohjaus :) Kontaktilta jäi p**** maku suuhun mutta ei auta kuin treenata lisää! Tähän tuo mölliratakurssi sitten loppuikin, harmi kyllä sillä juuri aloin päästä näiden treenien makuun. Nyt jännätään saadaanko paikka syksyn samanlaiselle kurssille!

 Tänään olikin taas omat pienryhmätreenit ATT:lla. Ohjaaja sai juosta oikein urakalla enkä silti ehtinyt tarpeeksi hyvin mukaan. 


Alussa ei mitään ihmeellistä. Hypylle 4 piti muistaa lähettää kunnolla koska helposti veti koiran mukaansa jos ennakoi hypyn 5 ohjausta. Hypylle 4 lähetys epäonnistui minulta muutaman kerran vauhdista lähetettäessä, paikaltaan sujui hyvin. Täytyy muistaa tehdä lähetykset loppuun asti ja tarkistaa että koira myös lukitsee esteen. Tästä eteenpäin, varmistettiin koiralle hyppy 5 ja ohjattiin putkeen. Tässä kohtaa yritin ehtiä tekemään vastakäännöksen putken jälkeen hypylle 7 - EI TOIVOAKAAN! Vaikka kuinka yritin pinkoa menemään niin en ehtinyt! Kelmi tuli suoraan putkesta ja hyppäsi 7-hypyn aina suoraan. Tunsin itseni jo epätoivoiseksi. Kokeilin samaa myös niin että tein persjätön hypyn 5 jälkeen ja yritin työntää koiran takaakierrolle putken jälkeen. Tämäkään ei onnistunut! En kertakaikkiaan ehtinyt tarpeeksi ajoissa vastaanottamaan putken päähän :( Onnistumisia saatiin kun lähetin puolesta välistä putkea sisään ja juoksin valmiiksi vastaanottoon - Sain itse lisäaikaa ja Kelmi ei ehtinyt kehittää hillitöntä vauhtia itselleen. Kotiläksyksi saimme treenata vähän putkijarrua - koska en millään ehtisi ohjaamaan koiraa täytyy koiralle opettaa että putken jälkeen on jotain erikoista -> katso ohjaus ;)  Vastakäännös sujui hyvin kuitenkin kun yksittäisenä ja hiljaisemmasta vauhdista sitä kokeilimme ! Se oli positiivinen yllätys sillä emme ole vastakäännöstä kauheasti treenanneet.

Noh, keppikulma meni hyvin. Samoin hypyt 9 & 10. Muut ryhmäläiset jatkoivat puomille mutta koska nyt maltoin pistää kontaktit boikottiin me jatkoimme putkelle. Noh, puomillehan Kelmi karkasi mutta varmistin kontaktin ja hyvin meni. Siltikään näin ei olisi saanut käydä. 

Harjoittelimme myös persjättöä ihan parilla hypyllä ja tätäkin täytyy ehkä vahvistaa jotta koira antaa anteeksi huonot ajoitukseni. Katsotaan jos viikonloppuna saisimme taottua lisää kontakteja kontakteja kontakteja! Nimim. Miten niin kova kisakuume??

Muistilistaa: 

- käännökset! 
- KONTAKTIT! Malta! ÄLÄ TEE ILMAN VARMISTUSTA OIKEASTA SUORITUKSESTA
- putkijarru / ohjaukseen tulo putkesta
- kunnon lähetykset eteen! 
- persjätöt! 

Treenien jälkeen juostiin Kelmin kanssa pikku lenkki :) Oli ihan mukavaa kun koira oli vähän puhki jo - yleensä juoksulenkit on menneet tyylillä "koira vetää - minä lennän! " mutta nyt hölkkäiltiin melko rauhalliseen tahtiin. Tällaisia lenkkejä lisää! 


 Pojat makoilee lähes aina samassa asennossa toistensa kanssa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti