keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Superhyvä fiilis!

Tänään oltiin taas Purina centerillä Kaarinassa treenailemassa. Ostin paikan Tuulia Liuhdon mölliratakurssilta. Radanomainen treeni helpohkolla ratakokonaisuudella, mukana muutamia ohjaustekniikoita. Meille en kyllä sanoisi rataa helpohkoksi vaan sopivan haastavaksi. Ihmeitä ei joutunut tekemään eikä meidän mielestäni tässä vaiheessa tarvitsekaan, kunhan saataisiin se yhteistyö radalla sujumaan hyvin ja muutamia tekniikoita mukaan. Tämän päivän treeni tarjosi kaikkea tätä :) Todella hyvä fiilis jäi! Yhteityö Kelmin kanssa sujui kunhan taas kerran luotin koiraan ja ohjasin rauhallisesti. Yritin jättää kaikki turhat huutelut pois ja ohjaamiseni rauhottui kummasti. Ihmeellistä miten sitä luuleekin että huutamalla saa ohjattua koiraa parhaiten. Huutelut ja turhat käskyt pois ja keskitytään siihen mitä kroppa ja kädet tekee niin johan sujuu, vai mitä?




Tässä on ratapiirros päivän treenistä. Kävimme rataa läpi esteelle 17 asti ja lopetimme kontaktiin. 

Lähdössä koira vinosti jotta näkee hypyn nro 2. Lähtökäsky ja pieni tönäisy takaakiertoon ja lähetys putkelle 3. Sitten ripeää vauhtia ohjaamaan kepeille. Kepeillä käytin kahta ohjuria lopussa ja kahta alussa sillä Kelmi ei oikein hanskaa vielä jarrutusta kepeille ja kun putkesta tullaan niin tietäähän sen mitä vauhtia... Kelmi löysi kepit hyvin mutta ensimmäisellä kerralla lähes törmäsi niihin! Radanomainen lähestyminen kepeille vaatii siis treeniä. Samoin kepeiltä ulostulo oli melko vaikea koska lähdettiin ns. takaisinpäin enkä halunnut antaa Kelmille mahdollisuutta ennakoida ulostulossa joten käytin ohjureita tässäkin. Hyvin meni! 

Kepeiltä lähetys putkeen ja menoksi. Ensin juoksin esteen 6 taakse vastaanottamaan ja lähettämään putkelle 7. Kadotin kuitenkin putken suun ekalla kerralla ja olin auttamatta myöhässä 7 & 8 välisessä persjätössä. Melkein tuli kolari Kelmin kanssa mutta Tuulian huudosta tajusin että en ehdi ja päin tulee joten tein väistöliikkeen :D Noh, tämä uusiksi ja edelleen jäin tahattomasti varmistelemaan lähetystä putkelle 7. Kokeilimme uudestaan niin että lähdin mukaan 5 putken suuntaisesti ja ohjasinkin hypyn 6 vasemmalta puolelta ja lähetin putkeen 7. Tässä jäi paljon enemmän aikaa juosta persjättöön. 

Persjättö siis 7 & 8 välissä, pieni tönäisy takaakierrolle hypylle 8, takaaleikkaus hypylle 9. Tämä meni loistavasti! Hinkkasimme takaaleikkauksia viime viikolla ja Kelmi on selkeästi sisäistänyt ne! Hyvä :) 

Sitten kontaktille , puomi nro 11. Ihan ok, otti kontaktin mutta vapauttamista täytyy hinkata. Kelmi lähtee kontaktilta vähän miten sattuu ja milloin sattuu. Sain ohjeiksi treenata vapauttamista niin että itse liikun ja vapautan. Tämä testiin tänään. 

Kontaktilta takaakiertovalssi hypylle 11, pieni koukkaus, hyppy 12 ja lähetys putkelle nro 13. Ensin sain Kelmin putkelle nro 5. Sitten sain oikeaan putkeen mutta koira teki turhan lenkin. Lopulta sain kerrottua Kelmille linjan ajoissa ja tämäkin kohta sujui. Putkeenlähetyksen jälkeen juoksin vastaan hypyn 14 siivekkeen taakse ja sieltä pakkovalssi. Tämä meni odotettua paremmin, tälläistä ei ole koskaan harjoiteltu. Kelmi luki ohjauksen hyvin! Käännyin jaakotuksella ja ohjasin hypylle 15 ja valssi. Tässä olin pari kertaa myöhässä mutta ajoitus saatiin sujumaan. Lähetys hypylle 16 ja sitten kontaktille. Tähän lopetimme. 

Treenistä jäi aivan mieletön fiilis! Kelmi teki kovalla innolla töitä ja luki hienosti mun ohjauksia. Itsellekin jäi semmoinen fiilis että ehkä osaankin hieman ohjata koiraa ja saadaan tämä yhteistyö sujumaan. Olen paininut luotto-ongelmien kanssa koskien niin itseäni kuin koiraakin mutta tältä treeniltä jäi käteen huima kasa luottamusta! Ensi viikolla meillä on vielä yksi kerta tätä samaista mölliratakurssia ja innolla odotan :)

Muistilistaa treenattavista asioista:

- kontaktit & VAPAUTUS!
- ajoissa valssissa
- Keppien sisäänmenot ja ulostulot
- Keppihäiriöt

Äsken tokoilimme hiukan viereisellä hiekkakentällä ja huomaan tokokärpäsen vähän puraisseen. Seuraamisessa on välillä paikka ja kontakti hakusessa, ne vaativat vähän muistutusta. Liikkeestä maahanmeno ja liikkeestä seiso ovat pahasti kesken ja hyppynoutoahan ei olla harjoiteltu ollenkaan. Noutoakin vain pallon kanssa :D Noh, täytyy varmaan ostaa kapula ja käydä treenailemassa hallilla. 
     
 
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti