torstai 24. lokakuuta 2013

Kontakteja etsimässä...

Tänään lähdin hallille tarkoituksena vahvistella hieman kontakteja. Herkkupalkkana meillä oli mummilasta saatua porsaan ulkofilettä jota ei ihmisille enää uskallettu laittaa :D Tämän eteen voisi jo jotain tehdäkin vai mitä?

Aloitettiin treenaamalla puomia yksittäisenä esteenä. Kippo kontaktin päähän, sinne nami, hetsausta ja koira suorittamaan. Käsky ja naksautus naksulla, vapautus ja superkehut :) Kyllähän Kelmi sinne päähän ampuu vaikka itse jäisin seisomaan paikoilleni, kun namikeppo vaan on odottamassa. Kontaktikin maltetaan odottaa mutta vapautus oli vähän niin jäi näin. Pyrin sanomaan vapautuksen mahdollisimman pian jotta suoritus tavallaan olisi oikea.  Samaa treeniä tehtiin A-esteelle eikä ongelmia. 

Sitten tein pienen radanpätkän jossa oli kaikki kontaktit. Puomen ja A:n jälkeen oli taas namikeppu. Superhyvin Kelmi otti kontaktit mutta ensimmäinen yritys suorittaa rataa oli muuten ihan mahdotonta menoa. Kelmi otti hirveät kierrokset ja meni ihan sähläämiseksi. Kelmi teki jopa elämänsä ensimmäisen lentokeinun ja vielä tosi kamalan sellaisen! Säikähdin että nytkö taas saatiin kammo aikaiseksi ja otettiin keinu heti perään uusiksi. Hidas ja epävarmahan se oli mutta saatiin suoritettua. Huokaus.. :\

Vaikeaksi kohdaksi muodostui myös keppien avokulma jota ei meinattu saada millään sujumaan. Lopulta otin kaksi ohjuria käyttöön ja saatiin pari onnistunutta suoritusta. Vielä vikana tämä rata nollana läpi ja superhyvä tuli :) Ihan hyvä mieli jäi tästä treenistä kontaktien suhteen. Ainakin niitä on taas hiukan vahvistettu.. vapautukseen pitäisi vaan kiinnittää hirveästi huomiota. Luulen että otan kontakteillekin jääkylmän kohtelun: jos et ota etkä odota vapautusta -> autoon! Maanantaina vuorossa omat treenit ja tiistaina epikset. Katsotaan meneekö tuonne kalloon mikään! 

2 kommenttia:

  1. Kun oltiin harjotuskoirakkona siellä koulutusohjaaja kurssilla niin se kouluttaja tuosta keinusta puhu, että sitä ois hyvä tehdä aina niin, että koira on korkeassa vireessä niin ei pienet säikähdyksetkään koiraan niin vaikuta. Varsinkin jos on vähän arempi ja epävarmempi koira. Eli keinua vois harjoitella heti ekana kun hallille tullaan ja virettä voi nostaa vielä leikittämällä ja hetsaamalla ennen keinua.

    Jos Jali, joka on oikeesti aika pehmee ja osin myös ääniherkkä, on selvinny lentokeinusta niin kyllä Kelmikin :) Korkeammassa vireessähän se koira ei niin tajua noita kömmähdyksiä samallalailla, varsinkaan jos omistajakaan ei niihin reagoi.

    Oli teillä kunnon treeniherkut kyllä ehdottomasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on kyllä varmaan ihan totta :D Mä olen aina vähän ajatellut että en ota ihan ensimmäisenä vaan ns. puretaan hieman suurimpia höyryjä pois että Kelmi jaksaa keskittyä mutta ei kuitenkaan missään nimessä viimisenäkään.

      No ei me keinua varsinaisesti enää treenatakaan vaan sen kontaktia vahvistellaan mut vois sitä silti alkaa ottaa kovemmalla viretasolla! Hetsausta ollaan kyllä siinäkin harrastettu. Kyllä toi lentokeinu hiukan sitä jäi kaivelemaan koska tänään keinu oli vähän epävarma eli taidan tehdä noita korkean vireen treenejä ja vähän vahvistella vielä :) Kiitos ajatuksista !

      Poista