perjantai 18. lokakuuta 2013

Mölleilyä

Maanantaina oli pienryhmätreenit joista ei sen kummempaa kommentoitavaa kuin että lähdöt onnistuivat lähes nappiin :) Aloitettiin maksikoirista ensimmäisenä ja auto odotti jälleen valmiina oven vieressä lähdöstä varastavaa Kelmiä varten. Kerran se varasti, marssittiin samantien autoon ja eipä varastanut enää. Meinasi kun luuli että sai luvan lähteä ja korjasi äkkiä virheensä pysähtymällä kuin patsas. Ajatteli varmaan että nyt joutuu autoon.. Omalla ajalla tehtiin hiukan keppitreeniä. Kuudella kepillä, ohjurit paikallaan ja apuohjaaja palkkasi Kelmiä pallolla keppien päässä. Tein takaakiertoja ja leikkauksia, sylkkäreitä ja mitä ikinä vain keksinkin. Hyvin meni ;) Ehkä kepit alkaa pikkuhiljaa olee varmemmat ja varmemmat..


Tänään oli taas mölliratakurssin vuoro, kouluttajana tällä kertaa Tuulia Liuhto. Näitäkin treenejä pitäis muuten alkaa varmaan videoimaan enemmän. Musta tuntuu että meillä sujuu Kelpokoiran hallilla paremmin kuin muualla. En tiedä mistä johtuu..alkaisivatpa pitää kisoja ;D 

Kelmi pysyi lähdössä jälleen tosi hyvin. Jätin tietysti vinoon 1-esteen taakse kohti 2-estettä. 3-sella piti hieman linjata ja valssi 4 jälkeen. Oikeaan päähän putkea ja koiran tultua putkesta tönäisy 6-esteelle. Tämän jälkeen suunniteltiin rataantutustumisessa pakkovalssia tai vastakäännöstä. Koska olen juuri innostunut vastakäännöksestä ja tungen sitä mielelläni joka paikkaan, tein sen myös tähän :D Hyvin sujui ja sain Kelmin tosi hypin hypylle 7. Yleensä nämä poikittaiset hypyt tuottavat vähän ongelmia. Kelmi hyppäsikin 8 suoraan oikeinpäin mutta jäin miettimään liikaa valssia ja sitä että Kelmi ei karkaa a-esteelle, joten sain Kelmin 10-putken väärään päähän ja liian aikaisin. Tätä vähän hinkattiin ja kun uskalsin lähteä valssista ajoissa liikkeelle ja muistin liikkua oikeaan suuntaan, eli kohti estettä nro 9, tämä alkoi sujua. Putkeen lähetykset meni hyvin, rengas piti muistaa ohjata tarkasti ja varmasti sillä Kelmi ei sitä ihan hakenut jos ennakoin liikaa.  

13-hypyn vieressä oleva putki oli ihan superhoukuttelevassa paikassa mutta Kelmipä ei mennyt sinne kertaakaan! Ihan superkoira! :) Kunnon huomionherätys renkaan jälkeen ja valssi hypyille 13-14. Kontakti oil vähän sinnepäin mutta siihen en tänään kiinnittänt huomiota. Pituudelle tein jaakotuksen josta Kelmi meni ekalla kerralla vähän läpi. Palkattiin se kerran hyvästä käännöksestä ja vikalla kerralla Kelmi tuli ihan pituuden tolppia hipoen, VAU! Keinu oli vähän jännittävä ja uusi , se kiellettiin kerran mutta muuten hyvä. Niisto hypylle 19 ja kepit jotka menivät hyvin. Hypylle 21 yritin takaakiertoperjättöä mutta takaakiertovalssi oli huomattavasti parempi. Piti muistaa ohjata vielä oikea putken pää nro 23 ja se oli siinä. Hienosti meni! 

Sain taas hurjasti itseluottamusta ohjaajana, kyllä Kelmi tekee kun vaan muistan kertoa sille oikeat asiat ja ajoissa. Tämäkin rata vaikutti aluksi aika haastavalta enkä olisi ikinä uskonut että Kelmi tulee renkaalta noin hyvin mun mukana eikä sinkoa putkeen. Olen ylpeä! Saataispa tämä sama osaaminen vain kisatilanteisiinkin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti