maanantai 28. lokakuuta 2013

Kontaktihinkkausta ja lihashuoltoa

Lauantaina päivällä kävin jälleen hinkkaamassa kontakteja hallilla. Tein kontakteja yksittäisenä namialustalla ja radalla. Vapautin aluksi Kelmin tosi nopeasti mutta huomasin että se voisi kestää jo pienen pidätyksen joten vapautin vähän hitaammin. Kelmi pysyi oikeasti käskyä odottaen ja sain tosi hyviä toistoja aikaan. Jes! :)

Sunnuntaina oli vuorossa lihashuoltoa Anu Rikkilän (Dogitiimi) ohjauksessa. Ensin käytiin teoriassa koiran lihashuoltoa ja lihaksistoa. Sitten lähdettiin hallin puolelle opettelemaan balancea. Hallissa oli neljä erilaista "tasoa" joille koiran piti nousta. Yksi oli lasten koroke kylppäriin lavuaarina lle. Koiran piti nousta etu - ja takatassuilla sen päälle. Etutassut Kelmi hoksasi hyvin. Sain namin kanssa houkuteltua Kelmi etutassuilla korokkeen päälle mutta tarjoamaan en sitä hallilla saanut. Kotona kaivoin naksun esille ja kokeiltiin pojan korokkeen kanssa. Hyvin meni ja sain Kelmin tarjoamaankin tätä! :) Takatassut oli huomattavasti vaikeampi ja piiitkän namiohjauksen tuloksena sain ehkä yhden onnistumisen. Kelmilleon suuri mysteeri että takajalatkin on olemassa.. Tätä on siis treenattava! Lisäksi näitä harjoitteita voi lähteä soveltamaan esim. kun koiran etutassut ovat korokkeen päällä, nostetaan vastakkainen etutassu ja vastakkainen takatassu ilmaan ja koiran pitää pysyä tasapainossa. Nämä treenaavat syviä lihaksia ja ovat hyödyllisiä agilityä ajatellen. Lisäksi nää harjoitteet on superhyvä aktivointia, Kelmi oli ainakin ihan poikki näiden jälkeen :D 

Kelmi lihashuollossa :)


Tänään oli vuorossa pienryhmätreenit jossa tehtiin vaikeaa rataa. Tällä radalla oli mm. viskileikkaus joka lisätään nyt meidän harjoituslistaan vaikka jotenkuten se sujuikin. Kontakteilla oli namialustat odottamassa ja Kelmillä oli tosi paljon vaikeuksia keskittyä tekemiseen. Yritti kaikkien helppojen teiden kautta karata namialustoille. Mur.. No onnistuneita kontakteja saatiin kuitenkin aikaiseksi. Treenasin yksittäisenä kontaktia myös niin että namialusta ei olekaan pysäyttämässä koiraa vaan kauempana kontaktista etupalkkana. Koiran pitää itse pysähtyä ja odottaa vapautus jotta pääsee namille. Nämä meni hyvin! Otin tällaisen toiston radallakin ja Kelmin puomi oli superupea!

Huomenna olisi vuorossa ATT:n epikset. Yritän kouluhommilta ehtiä paikalle ottamaan kaksi starttia. Tarkoituksena olisi ekalla tehdä niin että namialustat ovat ihan kontaktien edessä pysäyttämässä koiran. Tokalla radalla namialusta olisi etupalkkana ja koiran pitäisi pysähtyä itse. Jos näin ei käy -> Autoon. Katsotaan miten käy :) Suunnitelmissa olisi kisata ATT:n marraskisat ja lähteä marraskuun lopussa Jyväskylään kisaamaan joten nää kontaktit on nyt syytä saada kuntoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti