keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Uusi lähtö

Päätin rakentaa meille lähtötilanteen ihan uusiksi. Tämä uusi lähtö on täysin eri asia kuin se vanha lähtö eikä niillä ole mitään yhteistä. Tässä lähdössä ollaan positiivisia ja rentoja, maltetaan ja odotetaan lupaa. Eikö vaan? :D Kokeiltiin tätä maanantain treeneissä ekaa kertaa. 

Sivulletulo vaihtui jalkojen väliin tuloon. Paikka-käsky vaihtui ihan uuteen käskyyn "jää". 
Vapautuskäskynä "tule" mutta vapautus tapahtuu rauhallisten kehujen jälkeen. "Hieno jää.. hyvä jää". Kun kävelen koiran luota pois, kävelen rauhallisesti ja määrätietoisesti enkä tuijota koiraa. Toistaiseksi on toiminut hyvin :) Ainut mistä Kelmi on epävarma on se kun lähden itse liikkeelle ns. sen yli , täytyy varovasti mennä jotta en kamalasti törki Kelmiä. 
Muutama epäonnistuminen ollaan saatu aikaan mutta pääosin häiriöistä huolimatta Kelmi on pysynyt tosi hyvin. Epäonnistuneet suoritukset olen kuitannut kiellolla ja palauttanut paikalleen. Palkkana mulla on ollut välillä radalle pääsy ja välillä lentää pallo taakse. Kunhan saadaan sama fiilis ja rauhallisuus kisatilanteeseen niin avot. Helppoa se ei tule olemaan oman jännityksen ja koiran kierrosten takia. 

Alastulokontaktit oli maanantain pienryhmätreeneissä aivan surkeat. Puomilla himmailtiin alastulossa ja kun odotin kunnollista laskeutumista, tultiin läpi. A-lla välillä otettiin 2o2o ja välillä ei. Jotta jotain hyvää olisi, saatiin puomin ylösmenokontakti toimimaan rytmin muutoksella. Suhisin ja Kelmi otti ylösmenokontaktin. Tätä täytyy lähteä käyttämään.

Tänään käytiin pikaisesti hallilla ja otettiin kontakteja remmissä. Kelmille oli tosi epäselvää puomin kontaktin paikka joten vedätin oikein huolella ja vierittelin palloa eteen jne. Hihnankin kanssa Kelmiä ohjattiin ja vedätettiin tarpeeksi alas. Muutama toisto näin ja sitten vapaana otettiin pari tosi hyvää toistoa ja jätettiin siihen. Nyt Kelmi saa pohtia asiaa perjantaille asti. 

A:lla kontaktit oli tosi hyviä. Aloin vapauttamaan vähän nopeammin. Tällä hetkellä olen vaatinut pitkään pysymistä ennenkuin vapautan mutta voi olla että Kelmi paineistuu tästä liikaa. Katsotaan kun teen kontakteista vähän ripeämmän toimenpiteen. 

Masentuneisuus vaihtui ainakin hetkeksi hyvään mieleen ja toivoon. Kunhan positiivinen fiilis vain pysyisi! :) 

2 kommenttia:

  1. Mä oon harkinnu kans, että vaihan tuohon jalkojen väliin tuloon kun se sen kerta kans osaa. Eikoo rasittavaa ko koira peilaa nii hirveesti omaa fiilistä ja mielialaa? Jos jossain oppii kärsivällisyyttä ja mielen tyyneyttä (ja näyttelytaitoja?) niin koiran kans treenaamisessa :D

    Ootko tehny kontaktia erikseen jollain laatikolla/portaille tms? Jos sillä sais vahvistettua kans sitä 2o2o paikkaa? Ja sais ehkä helpommin toistoja tehtyä kun ei tarvi välttämättä hallille lähteä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ei oo helppoa hillitä omiat unteitaan :D Mut tosiaan koin hyväks ton uuden lähdön rakentamisen. Sen kanssa kannattaa vaan olla ehdoton eikä antaa varastaa ikinäkoskaanmilloinkaan koska muutenhan uudesta lähdöstä ei oo hyötyä.

      Ei olla tehty laatikolle eikä portaille, katsotaan jos niiden kanssa lähtis myös vahvistamaan. Olis kyllä positiivista just toi kun vois tehdä muuallakin kuin hallilla. Katsotaan miten tän naksun kans lähtee pelittää. Kyllähän se A:n paikan osaa 100% mutta ei malta niin ei malta :)

      Poista