maanantai 29. heinäkuuta 2013

Agipitsi Raumalla 28.7

Sunnuntaina oli vuorossa Rauman kisat ja agipitsi-tapahtuma. Olin yön töissä ja olo oli todella pirteä kun lähdettiin 1,5 h yöunien jälkeen ajamaan kohti Raumaa.. tai sitten ei. Olin ilmoittanut molempiin startteihin, sekä agiradalle että hyppyradalle. Vähän jännitti että kuinka pihalla mahdan olla mutta yllättävän kivuttomasti päivä meni :) Kisapaikka oli aika mukava ja kisat sujuivat tosi sukkelaan. Jotenkin oli rento fiilis ja hyvä meininki. En jännittänyt tai stressannut ja oli sellainen olo että tänään voisi oikeasti sujua. Tai sitten väsymys ja nuutuneisuus estivät liian stressaamisen? :D

  


Ensimmäinen rata oli tuomariharjoittelija Petteri Kermisen ja tuomari Sari Minkkisen agilityrata. Tutustuessa rata vaikutti aika sopivalta meille kunhan muistaisin ohjata tarkkaan kaikki vaikka vaikeita kohtia ei liiemmin ollutkaan :) Tälle radalle lähtö onnistui. Koetin kovasti olla paineistamatta Kelmiä ja tuijottamatta sitä. Videolta näkyy kuinka kerran meinaa jo ampaista mutta malttaa sittenkin odottaa. Kelmiä ei tarvinnut jättää hirveän kauas joten sekin auttoi varmasti asiaa. Keinu oli aika alussa ja siihen tultaisiin hyvällä vauhdilla - vaikutti lupaavalta. Kelmi kuitenkin alkoi hieman jännittää joten kädellä tuin sitä. Ei kaunis tai hyvin suoritettu keinu mutta virheettömästi kuitenkin. Kelmi kaipaa edelleen keinulle paljon rohkeutta, nopeutta ja itsevarmuutta. A-esteen kontakti oli hieno vaikka vähän varmistelinkin. Kontaktilta lähdettyä Kelmi ampaisi ja irtosi yhtäkkiä aivan rakettina. Jäin vähän ihmettelemään vauhtia ja myöhästyin. Muurin jälkeinen kaarros meni aika pitkäksi kun en kerennyt sinne ohjaamaan. Keppien sisäänmeno epäonnistui kun en saanut Kelmiä tarpeeksi jarruttamaan jotta pääsisi oikeaan väliin. Tässä tein ehdottomasti suunnitteluvirheen. Olisi kannattanut valssata ennen keppejä ja saada vauhti hidastumaan paremmin. Ennen kaikkea valssi ja eri puolelta ohjaaminen olisi auttanut tuolla putkella enkä olisi ajautunut niin lähelle putken sisäänmenoa kuin nyt ajauduin. Tuolta en enää ehtinytkään ajoissa vastaanottamaan ja törmäyshän siitä tuli. Pysyin sentään pystyssä :D loppurata OK paitsi puomin kontaktilla Kelmi jää liian ylös. Puomin kontaktin paikka on sille jotenkin epävarma vaikka tätä on paljon yritetty vahvistaa. Ensimmäinen tulos kuitenkin vaikka 10 olikin :) Tällä tuloksella sijoituimme 4. Aika oli todella hidas, n. -1,4 s. En muista ihan tarkkaa aikaa. 


 


Seuraava rata oli Anne Saviojan hyppyrata. Olen pahoillani videon huonosta laadusta, koettakaa nähdä siitä jotain. No, rataantutustuessa olin varma että tämä rata ei tule meiltä sujumaan ja rata vaikutti aika vaikealta. Lähdössä Kelmi hiukan varasti. Kepeille asti sujui tosi hyvin ja vienti kepeille oli loistava. Kelmi haki tosi hyvin sisäänmenon. Kepeille mentiin loivalla avokulmalla. Sitten en tiedä mitä tapahtui, vedätinkö ja hehkutinko liikaa mutta Kelmi tuli viimeisestä välistä ulos ja lähti kohti muuria! Kiljaisin ja yritin saada sen äkkiä takaisin mutta ei kerennyt enää kääntyä. Hidasti sentään ja hyppäsi muurin hidastettuna :D No sitten otin kepit uudestaan eikä onnistunut vieläkään. Tässä vaiheessa jäin turhaan hinkkaamaan keppejä, olisi pitänyt mennä ohi vaan tai sitten ottaa ne kerran ja lähteä radalta. En kuitenkaan halunnut lähteä pois sillä rata oli niin mielenkiintoinen ja haasteellisen oloinen meidän tasolle että halusin sen tehdä :D 
Lopulta korjasin vain tuon viimeisen välin ja jatkettiin matkaa. Ihan hyvin sujui ja sain Kelmin joka kerta oikeaan paikkaan, olen tosi tyytyväinen! :) Kaarrokset putken jälkeen ja sitä seuraavan hypyn jälkeen ovat ihan liian isot mutta oikeissa paikoissa ollaan silti.
Tältä radalta jäi ihan hyvä fiilis, toivoa on vielä !

Videoilta näkyy miten oma ohjaus on kisatilanteessa tosi tökkivää ja pysähtelevää. Treeneissä meno näyttää huomattavasti paremmalta. En tiedä onko se sitä että kisoissa varmistelen kamalasti ja haluan että varmasti mennään oikein kun taas treeneissä mennään enemmän riskillä.  Perjantai-iltana kun oltiin treenaamassa vauhdikasta radanpätkää kontakteineen ja sylkkärikeppeineen niin meno oli loistavaa. Tästäkin on video ja laitan sen tänne heti kun saan haltuuni :) Tämä sama meininki pitäis saada myös kisatilanteeseen. Nyt Raumalla oli jo lähellä koska oma fiilis oli niin rento ja hyvä. 
Nyt vaan seuraavia kisoja harkitsemaan, kisakuume on kova! 


Kisojen jälkeen syömässä.. Kelmillekin ois maistunu hamppari ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti