sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Hyvät ja huonot fiilikset

Tänään pakkasin taas koirat autoon ja ajelin hallille treenaamaan. Laiskotti hirveästi enkä olis millään jaksanut. Oikeasti piti mennä jo eilen mutta kesätouhut kuten rannalla makoilu ja ulkoilu vie helposti voiton. Pakkopullana ja väkisin en agilitykentälle halua lähteä , onneks harvemmin tarviikaan ;)!

Aloitettiin treeni taas keppien sisäänmenoilla. Otin neljä keppiä ja ohjurit sekä lähetin eri kulmista. Avokulmaa, väärää puolta, kovasta vauhdista ja pitkältä matkalta. Kaikki meni ihan loistavasti! Otin lisäksi pari toistoa täyspitkillä kepeillä hyppyjen ja putkien kautta, välillä valssasin ja takaaleikkasin ja aiheutin muuten häiriötä. Ei mitään ongelmaa, keppien suoritus oli loistavaa joka kerta! Etupalkkana oli pallo odottamassa. Vähän huono tapa sinänsä koska olin yksin treenaamassa ja Kelmi olisi päässyt varastamaan pallon ilman keppien suoritusta. Onneksi näin ei käynyt!

Sitten otettiin pientä radanpätkää johon lisäsin ne kepit melko suorassa linjassa. Lisäksi oli välistä vetoa, takaakiertoa,päällejuoksua, valssia ja yksi persjättö. Kaikki muut sujuivat tosi hyvin mutta persjätössä olin jälleen kerran hidas. Sain sentään yhden onnistuneen persjätön tehtyä, mutta ei sekään niin loistava ollut :D 

Keinu oli seuraavana projektina. Otin minipöydän keinun alle jotta keikauksesta ei tulisi niin iso. Keinukammo selkeästi nostelee taas päätään. Taisin haukata liian ison palan ja lähteä liian nopeasti kisaamaan :\ Kelmi jännitti tätä keinua aika paljon ja vaikka muutama onnistunut suoritus saatiin tuli kieltoja sitäkin enemmän. Masentava tunne kun täytyy hinkata samaa estettä uudestaan ja uudestaan. En tiedä miten saisin esteestä Kelmille mieluisan. Kelmi tietää miten se suoritetaan ja selkeästi ongelmana on se tunne kun tassut lähtee alta. Ylösmeno on reipas mutta hidastuu kun keikaus lähenee. Kun keikaus on ohi, alasmeno on reipas. Näin siis perussuoritus, erikseen ne kun Kelmi kieltää koko esteen. Noh, ehkä lähden taas maksipöydän kanssa vahvistamaan ja vahvistamaan ja keräämään koiralle lisärohkeutta. Kaikki keinot ja vinkit otetaan vastaan! 

Otin lisäksi pari toistoa kontakteja ja ne olivat suht OK. Pysähdystä ei ihan joka kerta tullut mutta olen alkanut lepsuilemaan ja ruvennut harkitsemaan juoksukontakteja. Kelmi on aika kontaktivarma vaikka pysähdystä ei tulisikaan, alusta asti on tullut kontaktin loppuun asti eikä hyppinyt mistään yli. Mietin jos vaihtaisi tyylin juoksukontakteihin eikä vaatisi enää pysähdystä. Katsotaan.. Onko kellään kokemuksia juoksukontakteista maksikoiralla? :) 

Treeneistä jäi ristiriitaiset fiilikset. Keppien ja ratatreenin kanssa sain mahtavaa onnistumisen tunnetta! Sen jälkeen keinu veti takaisin pohjamutiin.. samoin kuin kontaktit. Saman hinkkaaminen on masentavaa ja harmittaa kun kisakuume olisi jo kova :( Muutamalle hyppyradalle ajattelinkin ilmoittaa mutta agiradoille meillä ei ole asiaa keinun takia :( No ehkä pidän keinusta nyt pienen tauon ja annan Kelmin ajatella estettä. Katsotaan asiaa vähän ajan päästä uudestaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti