keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Epikset Raisiossa

Eilen illlalla oltiin Lutusten järkkäämissä agilityepiksissä Raisiossa Vanton tilalla. Päätin ottaa illan teemaksi lähtö - ja kontaktitreenin. Taas tuli kokemusta erilaisista kisapaikoista. Kisapaikkana oli hevoskenttä ja pohjana semmonen suht pehmeä hiekka mutta yllättävän hyvä juosta :) 

Videolle saaminen alkaa olemaan muuten yhä hankalampaa joka paikassa. Itseä on alkanut ärsyttämään "yksin harrastaminen" kun ei oikein ole ketään samantasoista kaveria kisaseuraksi. Masentava fiilis kun on tottunut kiertämään näyttelyitä porukalla ja että matkaseuraa on aina.. nyt agilitykisoissa ei olekaan ja Salon epiksissäkin kyselin kehän laidalla ihmisiltä josko kuvaisivat :D. No ehkä niitä tuttuja tästä alkaa tippumaan pikkuhiljaa. Toivotaan näin. Tunteenpurkaus vain tähän väliin kun eilenkin epiksissä meinasi olla vaikeuksia. :) Suvi Reini oli kuitenkin paikalla ja kuvasi meidän möllisuorituksen videolle, kiitos siitä: 



Lähtö ei tullut videolle ihan kunnolla. Ensimmäisellä kerralla ehdin kävellä 1-esteen ohi kun Kelmi varasti ja kävi itsenäisesti tekemässä vähän putkea. Niskasta kiinni ja takaisin lähtöön. Kelmillä on tullut kummallinen tapa olla todella rauhaton noissa lähdöissä. Nuuskii ja ei keskity yhtään ja saattaa ampaista tekemään jonkun ihan oman alkuradan. Ärsyttävää! Tämähän esiintyy tietysti vain kisatilanteessa koska treeneissä pysyy ihan superhyvin :) Otettiin uusi yritys ja kävin palkkaamassa ja sitten lähdettiin. Rata sujui ihan hyvin ja Kelmi on saanut hirveästi menohaluja takaisin. Harrastusta aloittaessamme meno näytti aika samalta, superpitkät hypyt ja kova vauhti! Tässä välissä menomme oli mielestäni huomattavasti rauhallisempaa mutta nyt irtoaminen ja piiitkät hypyt sekä kova vauhti on tullut takaisin :) Hyvä! Tämä vaatii toki multa taas enemmän. Tuonne 8 - hypylle Kelmi ei irronnutkaan , lähetin kyllä mutta käsi taisi olla vähän hätäinen ja Kelmi tulikin pois hypyltä ja pituudelle. Uusi yritys ja onnistui, kaarros oli vähän pitkä mutta tuli pituudelle kuitenkin. Siitä en enää saanut linjattua seuraavalle hypylle. Tällekin uusi yritys ja menoksi suoralle kohti putkea. Kyllähän se tässä irtosi ja putkeen meni :D Putken jälkeisen hypyn kaarros oli superpitkä ja viimeinen hyppy meinas jäädä hyppäämättä. Pelastin kuitenkin. 

Avoin agilityrata on mahdolliseti videolla mutta vielä en ole saanut sitä käsiini. Radassa ei paljon kehuttavaa ole mutta kontaktit olivat super! Puomin 2o2o oli tosin siinä ja siinä.. tassut olivat melkein maassa mutta ei kuitenkaan. Kepeille en ohjannut tarpeeksi hyvin ja muutamasta hypystä tultiin ohi kun linjasin koiran väärin. Radalla ollut takaakierto onnistui kuitenkin hyvin :)! Ai niin ja lähtö! Kelmi istui lähdössä kuin tatti eikä lähtenyt tulemaan vaikka pysähdyin ja käännyin koiraa kohti! Kävin palkkaamassa ( josta toki heti HYL ) ja seuraavalla päästiin jo matkaan. Jes! 

Vauhti ja piiitkät hypyt on olleet teema Raumalla ja eilen epiksissä. Nyt tarttis vaan ottaa vähän tarkempaa ohjausta jotta saataisiin käännöksetkin tiukiksi ja linjat oikeiksi :) Täytyy ehkä käydä treenaamassa ennen Salon kisoja. Ilmoitin siis tiistaiksi 6.8 Salon iltakisoihin kaksi starttia. Toivotaan että saan revittyä seuralaisen paikan päälle jotta saadaan videomatskua. 

Lauantaina meillä on tiedossa luonnetesti! Kelmin kanssa halusin vähän odotella sen aikuistumista. Kikero on aikoinaan ollut heti 2-vuotiaana mutta Kelmiä en halunnut viedä vielä niin nuorena. Ajatus Kelmin luonnetestistä on pyörinyt mielessä jonkin aikaa ja nyt huomasin FB-ryhmässä ilmoituksen vapaista paikoista Kaarinan testissä. Hintakin oli suht edullinen joten sinne siis! Saa nähdä miten käy :) koetan saada myös tästä videomateriaalia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti