keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Hikoilua hallilla

Helle eli lepopäivä ? NOT. Agilityntäyteinen viikko tulossa. Torstaina olis epikset ja perjantaina olis tarkotus mennä treenailemaan kun yövuoro alkaa vasta klo 00.00. Sunnuntaina onkin sitten ne kisat. Päätin tänään kuitenkin vähän käydä hallilla kun oli hyvä mahdollisuus. Hellettä piisasi vielä kuuden aikaankin ihan riittämiin ja hallissa oli tuskaisen kuuma. Treenasinkin hetken paljain jaloin -> huono idea! Täräytin jalkani ja nyt koko kantapää ja jalkapöytä särkee :\ 

Aloitin ratatreenillä. Suunnittelin vähän turhan vaikean radan (niinkuin mulla yleensä on tapana) :D Mutta ihan hyviä kohtia saatiin tehtyä. Radalle sisältyi mm. rengas ja välistä vetoja, takaakiertoja, kontaktit keinua myöden sekä kepit vaikealla kulmalla. Kaikki meni OK. Kepeille lähetys tapahtui niin että itse olin keppien puolessa välissä ja lähetin hakemaan sisäänmenon. Tämä sujui hyvin, kunhan muistin ohjata tarpeeksi "ulos" :) 
 Keinu oli reipas ja siitä jäi hyvä fiilis :) Tätä rataa tehtiin pari kertaa kokonaan ja sitten muutamia pätkiä.

Pidettiin pieni tauko ja litkittiin vettä läkähtyneinä. Huomasi että oli aika kuuma treenata Kelminkin mielestä. Se läähätti ja vauhti vähän hiipui. No tehtiin kuitenkin takaakiertoa kepeille. Otin 4 keppiä ja pistin pleksit ja pallon etupalkaksi. Hyvin sujui! Muutama onnistunut toisto! Sitten otettiin samaa niin että mukana oli putki ja enää ei onnistunutkaan niin hyvin. Jouduin tässäkin käyttämään pleksejä ja etupalkkaa jotta saatiin onnistunut suoritus. Tämä vaatii vielä paljon vahvistusta mutta kokeiltiin vasta ensimmäistä kertaa joten en halunnut liikaa toistoja, vain mutaman onnistuneen.  :)

Lopuksi otin keinua parin hypyn kautta. Saatiin muutama kielto aikaiseksi mutta luulen että meni läkähtymisen ja väsymyksen piikkiin. Kelmi teki keinun varmasti ja reippaasti kun sen teki. Yritin itse olla mahdollisimman vähäeleinen ja antaa suoritusrauhan. Tämä pitäisi muistaa kisoissakin! Treenien jälkeen lähdettiin metsään jäähdyttelemään ja uimaan. Metikössä olikin joku suunnistustapahtuma menossa, hirveästi porukkaa juoksenteli pitkin poikin :D Kelmi nautti kuitenkin uimisesta ja vilvoitteli mielellään jorpakossa.

Iltasella käveltiin vielä viereiselle kentälle vähän tottistelemaan. Tehtiin paikallamakuuta - loistava! Lisäksi tehtiin seuraamista - vapaana huomattavasti heikompaa. Paikka on välillä hakusessa ja Kelmi ei keskity niin hyvin. Vaatii hiomista :) Opeteltiin myös vähän kaukokäskyjen käsimerkkejä. Lähinnä istu ja maahan. Tehtiin myös liikkeestä maahanmenoa ja se on kyllä ihan hakusessa. Kelmi tarvitsee pysähdyksen JA käsimerkit jotta menee maahan. Saan kyllä jatkaa matkaa ihan rauhassa. Lisäksi harjoiteltiin luoksetuloa - olen yrittänyt opettaa Kelmin tulemaan eteen luoksetulossa. En vain saa opetettua Kelmiä tulemaan tarpeeksi lähelle. Olisko kellään vinkkejä tähän? Olen lähinnä tehnyt lyhyttä matkaa luoksetuloa ja vetänyt namilla Kelmin tarpeeksi lähelle ja palkannut siitä. Silti se jää joka kerran kauemmas ja odottamaan sitä namilla vedätystä. 
Tokokärpänen on vähän puraissut sillä Kelmi osaa mielestäni treenimäärään nähden tosi hyvin. Harkitsen ilmoittautuvani TOKOkurssille mutta hinta on ainut mikä näin opiskelijana mietityttää. Katsotaan nyt :)

Saan muuten olla kovin iloinen näiden koirieni luonteista. Meille tuli eilen yökylään kaksi löwcheniä. Narttuja ja entuudestaan tuttuja mutta niin vain päästettiin ne reviirille ja annettiin olla ihan rauhassa tai leikittiin nätisti. Kelmi ja Kikero osaavat molemmat hirveän hyvin käyttäytyä vieraiden koirien ja pienten koirien kanssa. Vaikka kaikkia uroksia ei aina siedettäisi niin silti pystytään hihnalenkkeilemään yhdessä ja lähekkäin. 
Täytyy muuten vielä ylpeillä - aamulenkillä kapealla hiekkatiellä oli kaksi koirakkoa juttelemassa. Toinen pieni terrieri ja toinen tätä isompi koira - antoivat tilaa kun tulin ohi. Mulla oli molemmat koirat mukana ja otin ne vasemmalle sivulle seuraamaan. Kelmille seuraa-käsky ja lähdettiin ohittamaan. Kohdalla nämä pikkukoirat rähähtivät oikein kunnolla mutta sain Kelmi tiukalla seuraa-käskyllä säilyttämään kontaktin ja paikkansa. JES! Ihan mahtava fiilis :) Aiemmin remmirähjäyksen kanssa taistellessani en olisi uskonut tällaisen päivän koittavan. Okei myönnettäköön että mulla oli pallo mukana ja houkuttimena niinkuin nykyään aina lenkillä mutta silti! 

Tällaista tänne tänään.. katsotaan epistelläänkö huomenna ja treenataanko perjantaina mutta sunnuntaina on ainakin kisat! 

 

4 kommenttia:

  1. Eteentuloa kannattaa treenailla ihan erikseen kotona ennenkuin yhdistää luoksetuloon. Yksi tapa on opettaa se siten, että itse istuu sohvan reunalla ja pyytää koiraa tulemaan jalkojen väliin ihan lähelle istumaan, siten että koira koskee leuanalusellaan ihmisen rintaan. Ja kannatta valita eihan uusi käsky, ei sitä samaa joka on luoksetulossa :) Onnea kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kiitos vinkistä! En ole noin alusta tajunnut aloittaakaan. Täytyy kehittää siihen jokin käskysana. Miten lähdit yhdistämään luoksetuloon? Yhdistitkö ensin siihen että tätä tehdään myös kun ohjaaja seisoo ja sitten vasta liikkeeseen ja luoksetuloon?

      ja Kiitos tsempityksistä, toivotaan että saadaan edes yksi tulos aikaseksi :D

      Poista
    2. Mä oon kanssa treenannu eteentuloa nyt Lissun kanssa ja saatiin tosi hyviä vinkkejä. Ensin niin että istut itse lattialla polvillasi ja nojaat vähän taaksepäin. Koira houkutellaan namin kanssa siihen jalkojen väliin niin lähelle kuin vain pystyy. Kun koira osaa tulla siihen käskyn kanssa oikein ja varmasti, siirrytään istumaan sohvalle ja sama kuvio, eli koira niin lähelle kun pystyt sen saamaan. Ja kun se on varma, voidaan nousta seisomaan ja näin koiran pitäis osata jo aika helposti yhdistää oppimansa asiat. Meillä treenataan vielä ihan polvillaan lattialla ollen, ja ainakin vielä se on aika haastavaa, syystä että koira haluaa niin malttamattomasti palkan ettei se keskity siihen itse oppimiseen. Toinen ongelma meillä on nouto, ja nimenomaan se että se kapula pidettäs suussa perusasennossa...kuinka vaikeaa voi olla!?

      Poista
    3. Täytyy kokeilla näitä vinkkejä, kiitos! :)

      Sillon kun koetin Kikerolle opettaa noutoa joskus (jäi vähän kesken) niin tarjosin vaan kapulaa suuhun ja hirveät bileet kun piti edes hetken aikaa. Hoin koko ajan käskyä "pidä pidä pidä". pikkuhiljaa siirryttiin eteenpäin ja pidettiin kauemmin, ihan vaan kun Kikero liikkui tai sähläs tai mitä vaan. Siirryin siitä pikkuhiljaa siihen perusasentoon kun osas sen "pidä". Kikero tosin on aina tykänny pitää kaikkea kamaa suussa. Saa nähdä miten Kelmin kanssa käy kun ruvetaan noutamaan :D

      Poista