sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Epikset Salossa 25.7

Torstaina lähdin pikaisesti epistelemään Saloon ennen yövuoroa. Koirakerho Tassut järjestäi siis epäviralliset agilitykisat. Päivä oli tosi kuuma ja olin aika läkähdyksissä kuten Kelmikin. Osallistuttiin avoimeen luokkaan ja mölliluokkaan. Tuomarina toimi Esa Lehdistö. Alla videokuvaa ja sepustusta.

  

Avoimesta luokasta HYL , Kelmi varasti lähdössä ja palautin sen paikalleen ja otin lähdön uusiksi. Sitä ei vain näy videolla. Uusittu lähtö onnistui hyvin. Putkesta otin koiran hyvin mukaan mutta 4. hypyn jälkeen unohdin mihin piti mennä ja vein Kelmin linjan liian kauas. Sain kuitenkin pelastettua tilanteet jotenkuten. A-lta Kelmi tuli läpi joten uusinta esteelle. Keinulle en ohjannut kunnolla, meinasi silti hakea itse sille mutta ei kuitenkaan. Uusi yritys ja onnistunut keinu. Ei kaunis todellakaan mutta onnistunut :) Kepeistä mentiinkin taas ohi , en ohjannut kunnolla sillä ajatukset tais olla vielä keinussa. Uusintayritys kepeille ja hyvin meni kuin myös valssi keppien päähän. Putkesta ulostullessa Kelmi joutui hieman etsimään mua. Putkelle lähetyksessä olisi pitänyt tarkemmin suunnata itse putken taakse ja tietysti alkaa kutsua koiraa paljon ennen kuin se tulee ulos putkesta. Loppusuora oli hyvä ja otettiinkin kunnon spurtti :) Paljon taas parannettavaa. Tarttis itse panostaa radan suunnitteluun ja muistaa rata paremmin kun suoritetaan. 



Mölliluokasta en laskenut paljonko virhepisteitä tuli eikä me kuitenkaan saada sijoittua :) Huomasin täällä Kelmillä kummallista haahuilua lähtöalueella. Haahuilee eikä jaksais keskittyä sivulle tuloon. Videoltakin näkyy että jouduin muistuttamaan. Lähtö oli silti hyvä. 4:lle hypylle takaakierto meinaa epäonnistua mutta onnistuu kuitenkin. Kelmi osaa yleensä takaakierron hyvinkin vahvasti mutta tuollaisesta kulmasta ollaan harjoiteltu sitä todella vähän. Tämä täytyy ottaa syyniin  :) Sitten mennäänkin ihan hyvin kunnes voisi huutaa "Ohjaa , älä oleta! " . Ennen A-estettä juoksen vain ja Kelmi tulee hypyn ohi. Kontaktikin juostaan läpi ja se uusitaan. Kelmi lähti tarjoamaan kontaktia taas itse mutta en kelpuuta sitä että juostaan läpi ja palataan kontaktille. Lähdin siis tekemään koko A:n uusiksi. Valssi voisi olla huomattavasti parempi, todella surkea. Päästiin kuitenkin 
loppukirimään vauhdilla rata maaliin.

Näistä epiksistä ei jäänyt kummoinenkaan fiilis. Taas tuli lisää muistettavaa ja huomioitavaa. Täytyy alkaa tekemään yhä parempaa ajatustyötä rataantutustumisessa ja ennen rataa josko niin saisin omaa suoritustani paremmaksi.  

Kisapaikalla oli onneksi mahdollisuus viilentyä ratojen jälkeen :)
 

4 kommenttia:

  1. Taitaa olla täplikkäitten tyyppiongelmia nuo keinu ja keppien aloitukset :D Kontakteilla Helmi taas pysähtyy, mutta tulee hitaasti 2on2offiin.. Riittää treenattavaa ;) Mut muutenhan teidän meno näyttää oikein hyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taitaa joo :D Meillä menee keppien aloitukset ihan järkyttävän hyvin treeneissä mutta kisoissa ne on nyt pissitty monta kertaa. Mitä vaikeampi sisäänmeno niin sen paremmin on mennyt, ilmeisesti kun keskityn siihen ohjaamiseen kunnolla niin hyvin menee :D keinun ja kontaktien kanssa saadaan hinkata vielä pitkään, ikävä kyllä. Mulla ei välttämättä riittäisi into.


      Poista
  2. Mun mielestä näytti oikeinkin sujuvalta ja hyväktä tuo teidän meno. Muistat vaan että kisatilanteessa et yhtään luista kontakteissa ja ohjaat koiran loppuun asti joka esteelle. Olettaminen on munkin pahin virhe aina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja tommoset helppojen kohtien turhat virheet harmittaa kunnolla! :D

      Poista