maanantai 22. heinäkuuta 2013

Match Show 21.7. Kupittaalla

Suomen Nihonken RY:n Turun alajaosto järjesti sunnuntaina match shown Kupittaan kaivokentällä. Lähin pirteänä yövuoron jälkeen molempien koirien kanssa paikan päälle. Mulla nää koiranäyttelyreissut sun muut tapahtumat hoituu aina parin kolmen tunnin yöunilla kun kaikki lauantaiyöt tulee oltua töissä :D Kaikkeen tottuu. 

Match show oli hieman erilainen mitä yleensä. Pareja ei ollut ollenkaan vaan kaikki koirat arvosteltiin yksitellen ja kaikki pääsivät sitten kilpailemaan luokkavoitosta. Luokatkin olivat erilaiset , oli isot, pienet ja x-rotuiset sekä jokaisessa vielä pennut, nuoret, aikuiset ja veteraanit erikseen. Mätsäri olikin pisin missä olen ikinä ollut, 11 maissa olin paikan päällä ja kotiin lähdin 18 aikaan illalla. Meni siis työpäivästä :D Luokkien paljous ja monipuolisuus oli ihan kiva juttu mutta vei  kyllä paljon aikaa. Jossain välissä olisi toivonut ripeämpää arvostelua tuomareilta ja tuomarinvaihdoksia kun muut luokat olivat jo valmiit ja isoja koiria pyöritettiin edelleen mutta näillä mentiin.  

Onhan se vähän paksu mutta sallittakoon 10,5 - vuotiaalle <3

 Kikero osallistui Junior Handler - kisaan Suvi Reinin kanssa ja he voittivat koko kilpailun! :) Suvi handlasi taitavasti myös Kelmiä isoissa aikuisissa koirissa. Kelmin kopelointiongelmat ovat historiaa - ainakin vieraan handlerin kanssa. Kelmi on nuorempana aina osoittanut mieltään hampaidennäytöstä pörisemällä. Koskaan se ei ole tehnyt tai edes yrittänyt tehdä mitään, eikä pakittanut mutta on vain pörähtänyt hampaiden katsomisen yhteydessä. Häntäkin samalla heilunut. Ilmeisesti pientä mielenosoitusta mutta nyt Kelmi ei siis päästänyt ääntäkään :) ! Heilutti vain häntää. En tiedä johtuiko tämä vieraasta handlerista vai onko Kelmi vain aikuistunut. Sijoitusta Suville ja Kelmille ei kuitenkaan tullut. 
Itse handlasin Kikeron aikuisissa veteraaneissa ensin voittoon (vain 3. koirasta) ja lopuksi koko match shown BIS 2 - sijalle asti! Kannatti jäädä odottamana loppukehiä siis , palkinnotkin oli oikeasti tosi hyvät :) Saatiin pihalle ihka oma agilityputki, tosin vähän heppoinen eikä mitenkään treenimielessä sopiva :D Mutta hauska lelu niin koirille kuin muksullekin ja ehkä mahdollisesti tulevalle pennulle? ;) Retkituoli lämmitti myös mieltä, sille on tarvetta kisareissuja ajatellen! Samoin kuin palloille, ne kelpaa Kelmille aina.

Meitä oli paikan päällä yhteensä 7 dalmatialaista. Pimulle tuli myös menestystä BIS7 -sijalle asti mutta muut pilkulliset saivat tällä kertaa vain esiintymiskokemusta :)

Kikeron palkinnot :) löytyy retkituolia, ruokaa, ruokakuppia, herkkuja, palloja, lippis, lelu ja agilityputki :) 


Vielä jaksaa lentävällä askeleella <3


Kelmin kanssa treenattiin myös hieman häiriötottista hälinän keskellä. Pallo ja nami palkkana tehtiin seuraamista ja paikallaoloa. Keskittyminen oli ihan loistavaa! Kelmi on päässyt yli hälinähäiriintymisestään ja tykkää selkeästi työskennellä mun kanssa. Onhan tämä nähty jo agilityssäkin kun on treenattu tai kisattu hälinän keskellä mutta tokoa ollaan yleensä tehty häiriöttömässä paikassa. Napsittiin myös vähän kuvia seuraamisesta joita tulossa kunhan saan ne käsiini. Mukava vaikka pitkä mätsäripäivä :)

4 kommenttia:

  1. No hiukanko oli hyvät palkinnot :)

    Onko sulle tulossa pentu? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harkinnassa on ollu pidempään mutta asian suhteen ei oo mitään tapahtunut vielä :D

      Poista
    2. Pysytkö pilkuissa vai vaihdatko rotua? t. Utelias

      Poista
    3. Vaihdan rotua :) Dalmatialaisten muuttuva ulkonäkö miellyttää silmää yhä vähemmän.. Pilkut on ihania ja tykkään hirveesti mutta nyt on päästävä kokeilee jotain muuta!

      Poista