perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kisafiilistä?

Torstaina kävimme taas hallilla jankkaamassa kontakteja. Muistutin lähinnä mustalaisleiriä, mukanani Kikero, Kelmi, Eemeli ja Eemelin kaikki kamppeet = rattaat, lelut, eväät ja muut tekemiset. Majoittauduin halliin porukkani kanssa ja kampetta riitti :D Lapsenvahtiongelmien takia Eemeli on ollut muutaman kerran hallilla mukana, viimeksi pienryhmätreeneissä ja nyt näissä itsenäisissä treeneissä. Ihan kivasti on mennyt ja kiva huomatta että hätätilanteessa muksun voi ottaa mukaankin. Keskusteltiin kovasti siitä että kun Kelmi suorittaa, täytyy olla rattaissa katsomassa ja kannustamassa Kelmiä, ja sen jälkeen voidaan lähteä pihalle hieman leikkimään ja kokeilemaan esteitä. Kerran tuo hairahtui ja lähti keinulle leikkimään omine lupineen. Itse en noin vain singonnut perään kun olin koirissa kiinni mutta lykkäsin ne autoon ja lasta hakemaan.. Ehti se parisen kertaa juosta keinun läpi ilman apua ja lensi nurinkin. Ripitin tästä kiukkuisena, jos ens kerralla taas muistaisi säännöt :D 

Noh, treeneihin. Mehän saatiin agilitykielto fyssarilta pariksi viikoksi mutta koska eka virallinen kisastartti häämöttää oli kontakteja ja keinuja pakko tulla taas hinkkaamaan. Keinua tehtiin taas pöydän kautta. Aloitettiin maksipöydällä, pöydän kautta keinulle ja alas. Tämä meni upeasti! Vaihdettiin alle minipöytä eli keikaus muuttui isommaksi - tässäkään ei ongelmia! Kelmi tarjoaa myös kontaktia keinun loppuun todella hienosti - tätä emme ole juurikaan harjoitelleet! Muutaman kerran tuli läpi mutta en vain reagoinut koska tärkeintä on että uskaltaa tehdä keinun ja voittaa pelkonsa. Vaikka kontaktin ottaminen onkin koko ajan treenaamisessa mukana en stressaa sitä liikaa. Toistettiin tätä myös niin että Kelmi oli irti eikä ongelmia! Viimeisenä suorituksena otin pallon kuvioihin - halusin kunnon palkkauksen onnistuneesta suorituksesta. Tässä vaiheessa Kelmi joutui todella käyttämään aivojaan - ei olisi millään malttanut suorittaa keinua kunnolla koska pallo! Tuli puolesta välistä pois ja kiirehti turhaan. Muutaman kerran yritettiin kunnes saatiin onnistunut suoritus! Pallopalkkaus ja mahtavat kekkerit pystyyn! Hyvä!

Tämän jälkeen pidettiin pieni tauko ja lähdettiin hinkkaamaan A-estettä. Kelmi taas valjaissa, pallo palkkana ja Esa varmistamassa pysäytyksen. Tämä sujui tottuttuun malliin joten päätimme ottaa saman hypyn kautta. Tässä Kelmi lähtikin huijaamaan, yritti hypyn ohi ja välillä kontaktinkin ohi suoraan pallolle joka odotti kontaktin edessä. Kun Kelmi ei hyppyä lukenut, otettiin rima pois niin että Esa sai ohjattua Kelmin siivekkeiden välistä. Tämä sujui ihan ok ja Kelmi muisti kontaktinkin vaikka hyppy olikin mukana. Lisättiin rima takaisin paikalleen ja Kelmi luki hypyn mutta jälleen yritti pari kertaa ohittaa kontaktin ja syöksyä pallolle. Saatiin tämäkin kuitenkin parin toiston jälkeen toimimaan. Ongelmana taitaa olla liian mahtava palkka jolloin Kelmin keskittyminen hiukan herpaantuu. En silti vaihtanut taktiikkaa vaan pistin Kelmin todella työskentelemään ja miettimään mitä tekee. Itselläni olisi hirveä hinku päästä kokeilemaan kontakteja ilman remmiä ja apuohjaajaa mutta vielä en ole uskaltanut. Ehkä juhannuksen jälkeen. Täytyy kyllä jättää pallo etupalkkana ensimmäisillä kerroilla pois jottei houkutus tulla läpi ole liian suuri.

Pidettiin taas pieni tauko jonka jälkeen pientä rataa -> 8 hyppyä, putki ja kepit. Treenissä oli mukana niisto-sokkari, sylkkäri, takaakierto ja päällejuoksu. Sylkkäriä täytyy treenata lisää. Itse sylkkärissä ei ollut suurta ongelmaa kunhan muistin pitää käden tarpeeksi alhaalla, mutta jotenkin en saanut ajoissa kerrottua Kelmille ja hyppy meni pitkäksi jolloin sylkkärikin oli vähän myöhässä. Sama juttu päällejuoksussa, vaikka saatiinkin hypyt oikein niin silti olin myöhässä ja pelasteluksi meni. Näitä täytyy vain treenata, varsinkin ohjaajan. Kepit Kelmi hakee hienosti mutta täytyy olla tarkkana viimeisen välin kanssa, jos kiirehdin liian edelle Kelmillä tulee kiire mun perääni ja tulee liian aikaisin pois. Keppitreeniä siis lisää jotta tekee ne itsenäisesti musta välittämättä. Etupalkka etupalkka etupalkka.

Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen :) Ilmoitin Kelmin juhannuskisoihin TSAU:lle joten ens viikolla korkataan viralliset kisat! Startataan ainoastaan perjantain hyppyradalla, kontakteja en sentään vielä halua radalla tehdä! Saa nähdä miten käy.. Itseä vähän jännittää pysynkö koiran tahdissa mukana vai meneekö mahdottomaksi pelasteluksi. No katsotaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti