maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sehän osaa!

Tänään lähdimme taas uskollisesti kohti hallia koko konkkaronkka mukana - Kelmi, Kikero, Eemeli ja tavaraa hillittömät määrät :D Tarkoituksena hinkata jälleen keinua ja kontakteja. Mulla alkaa kaikki nuo tulla jo korvista! Onneksi tänään saatiin edistystä.

Aloitettiin keinutreenillä eli minipöytä laskeutuvan pään alle ja menoksi. Tämä sujui hyvin niin hihnassa kuin vapaanakin eikä Kelmi tuntunut jännittävän. Alla video tuosta helpotetusta keinusta jonka kanssa ollaan tätä lähdetty tekemään. Minipöydän tilalla oli aluksi maksipöytä ja pöytä oli välillä eri päässä eli harjoiteltiin myös ylösmenoa.


Tämän onnistuttua paremmin kuin hyvin, päätimme ottaa kokonaista keinua ja radanomaisenakin. Mahtavasti meni! Kelmi suoritti keinun reippaasti ja tarkasti eikä yhtään kaahottaen. Välillä haettiin jopa kontakti josta tietysti mahtavat kehut! Hirvittävästi en radanomaisessa suorituksessa kontaktia vaatinut eli jos tuli läpi niin sitten tuli enkä lähtenyt korjaamaan. Pääpaino oli siinä että Kelmille jäi hyvä fiilis keinusta ja se sai itseluottamusta. Huomaa että on herkkä koira koska kerran takajalka lipesi ja sen jälkeen Kelmi jännitti suoritusta ja vasta parin toiston jälkeen palautui rohkeaksi. Samoin kun pari kertaa ei uskaltanutkaan mennä keinua loppuun asti johtuen siitä että olin liian kaukana ohjaamassa. Kelmi tarvitsee vielä suoritukseensa tukea :) 

Täysi keinu parin hypyn kera:

"radanomaista" treeniä hepotetulla keinulla: 


Radanomaista treeniä täydellä keinulla: 
kontakti jää ottamatta mutta en lähtenyt korjaamaan



Alimmaisessa videossa näkyvää lenkkiä tehtiin myös niin että keinun tilalle vaihdettiin kepit. Tultiin vauhdilla kepeille ja välillä "väärältä puolelta" ja harjoiteltiin keppien hakemista. Harmittaa kun tätä ei tullut videolle sillä Kelmi oli loistava! Keppejä ja varsinkaan keppikulmia ei olla hirveästi tehty ja jos ollaan niin aina pleksien kanssa mutta nyt ei käytetty pleksejä ja mahtavasti meni! Muutaman kerran Kelmi tuli tokavikasta välistä pois jos hätiköin tai en rytmittänyt hyvin. Kepit vaatisi hirveästi lisätreeniä jotta niistä tulisi vieläkin itsenäisemmät mutta tällä hetkellä olen niihin aika tyytyväinen. 

Kontakteja tehtiin puomilla muutaman kerran mutta onnistuneita suorituksia ei saatu hirveästi. Kelmi hidasteli puomin alastulolla eikä tullut alas asti. Taisi keinutreenillä olla osansa tässä. A-kontaktia tehtiin kerran  ilman hihnaa (ja etupalkkaa). Ensimmäinen kosketus onnistui mutta vapautus ei. Seuraavalla onnistui molemmat. Kontaktitreeniä tarvitaan siis hirveästi lisää eikä tuonne kovaan kalloon ole vielä tarpeeksi oppia uponnut :D Noh, tästä jatketaan taas...

Kerran meinasin jotain ratatreeniä käydä vielä tekemässä ennen kisojen korkkausta perjantaina. Jännittää! 


5 kommenttia:

  1. Hmm, pitäisköhän meiänki treenata tuota keinua noin. Jali on kans tommonen herkkis nii se sais varmaan slaagit jos mentäis keinua heti tekeen kokonaisena :D Nyt ollaan siis tehty vaan niin, että hidastetaan vauhtia alaspäin, mut tuolla tyylillähän vois siitä lähteä eteenpäin.

    Mulla pisti silmään, että kun Kelmi ei ottanu kontaktia niin mun mielestä sanoit sen kontaktikäskyn joko niin myöhään, ettei se yksinkertasesti kerenny tai sitten et sanonut sitä ollenkaan. Ainaki tossa yhessä videossa otti oikeen kivan kontaktin kun ajoissa sen käskytit :)

    Tsemppejä kisoihin!

    VastaaPoista
  2. Toi on kyllä tosi hyvä keino ja Kelmi on saanut hirveesti rohkeutta. Meillä on säädettävä keinu ja aloitettiin siis siitä että se on ihan alimmalla ja maksipöytä tuolla alla eli keikaus on mahdollisimman pieni :) Siitä sitte keinua korkeemmaks ja pöytää matalemmaks pikku hiljaa. Ja pöytä eri päihin eli välillä harjotellaan ylösmenoa ja välillä alasmenoa. Tosi hyvä keino! Mekin saatiin tää tulos reilussa kuukaudessa, lähtökohtana se että Kelmi ei mene keinua ollenkaan. Ei hidastettuna eikä mitenkään. Kannattaa :)

    Toi kontaktijuttu on itseasiassa varmaan just noin kun sanoit! Sen käskytys jäi mihin sattui koska keskityin niin paljon tohon keinun suoritukseen. Täytyy ens kerralla kokeilla niin että oikeasti käskytän sen kontaktin , täytyy tota nimittäin pikkuhiljaa alkaa vaatimaan. Keinulla pysähdys ei onneksi ole ihan niin tärkeä sillä epäilen vahvasti että Kelmi ikinä saa mitään lentokeinua aikaseks mut ei sitä koskaan tiiä!

    VastaaPoista
  3. Minä oon opettanu keinun Helmille melkein samalla tyylillä, ihan kohtalainen on tullut ;) kisoissa vieraalla keinulla jänskättää selvästi enemmän. Tsempit kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyväksi havaittu tapa siis! Teillä oli ainaki mun mielestä hyvä keinu mitä videolta katoin :)

      Poista
  4. Katsoinpa vielä tarkemmin videot läpi.. eihän noissa mun kontaktikäskyissä ole mitään järkeä. Selkeästi helpotetulla keinulla muistan sanoa käskyn koska taidan luottaa että koira menee mutta siinäkin.. sanon "ota" vaikka meidän käsky on "koske".

    Muilla videoilla sanon mitä sattu melkeen kun koira on tullut jo pois tai sitten en sano mitään. Tais unohtua kun jännitin meneekö se. Ei ihme että kontaktia ei oteta :D apua!

    VastaaPoista