torstai 27. kesäkuuta 2013

Superkontaktit ! :)

Kävin eilen illalla hiomassa hieman kuvioita hallilla. Meinaa loppua treeniaika kesken ennen agirotua ja hiotavaa olisi paljon mutta syteen tai saveen.
 Tehtiin radanomaista treeniä johon kuului niitä "ongelmakohtia" ; keinu, kepit ja kontaktit sekä erilaisia ohjaustekniikoita kuten takaaleikkaus, välistä veto, valssi ja takaakierto. 
 Aloitin treenin käymällä keinua läpi yksittäisenä esteenä muutaman kerran - ei ongelmia. Sitten tein rataa. Puomin kontakti oli muuten OK mutta pysähdystä ei tullut koska irtosin itse sivuttaissuuntaisesti. Tätä Kelmi ei selkeästi vielä kestä vaan tulee läpi vaikkakaan ei vauhdilla. Tätä siis harjoitellaan lisää mutta nyt ennen agirotua en ala tätä enää hiomaan.  Keinulta Kelmi pomppasi ensin alas ennenkuin ehti keikata mutta seuraavat suoritukset menivät hyvin. Hieman hidas keinu ja tukea saan kovasti että uskaltaa/malttaa suorittaa sen kunnolla. Tämä kaipaa vielä paljon paljon vahvistusta ennekuin on suoritusvarma :) Kepeille otin tarkoituksella vauhdikkaan sisäntulon - putki - hyppy - kepit. Vaikka jäin jälkeen niin hyvin haki itsenäisesti kepit ja suoritti vauhdikkaasti loppuun asti valssistani huolimatta. JES! Ohjaustekniikat sujuivat myös hyvin kunhan muistin ohjata tarkasti ja ottaa koiran mukaan. Kyllä se osaa! 

Toisella radalla puomi oli aivan loistava! Tällä kertaa en irronnut sivuttaissuuntaisesti vaan jatkoin matkaani suoraan eteenpäin Kelmin ohi. Siihen jäi 2 on 2 off - asentoon vaikka juoksin reippaasti ohi :) Ihan mahtavaa! Selkeästi kontaktitreenistä on ollut hyötyä ja Kelmi on tajunnut mistä on kyse. Puomi on ollut alusta asti vaikeampi ja epäselvempi. Saa nähdä miten tämä toimii kisatilanteessa kun itse hermoilen. Kepeillä treenattiin hypyn jälkeistä avokulmaa ja se oli vähän vaikea kuten arvelinkin. En ehtinyt tarpeeksi hyvin ohjaamaan sisäänmenoa ja Kelmi meni väärästä välistä. Otin yhden ohjurin avuksi sisäänmenolle ja tämäkin alkoi sujua! Seuraavaksi kehitettiin jostain syystä ongelma putken jälkeiselle renkaalle. Kelmi tuli koko ajan sivusta läpi  vaikka yritin kuinka ajoissa ohjata renkaan. Tätä otettiin pari toistoa ja saatiin sujumaan. Liian vauhdikas tulo renkaalle on meille välillä vähän ongelmallista. 

Hiomista riittäisi vaikka millä mitalla. Välillä on vaikeuksia malttaa itsenäisillä treenikerroilla tehdä vain muutamaa asiaa. Treenattavaa on niin paljon että helposti haukkaa liian ison palan ja väsyttää koiran. Näitä asioita en enää lähde hiomaan ennen agirotua vaan pikkuhiljaa sitten seuraavia kisoja ajatellen (elokuussa? ) . Keväällä päätin että korkataan viralliset kisat agirodussa ja tämä tavoite saavutettiin vaikka varaslähtö juhannuksena otettiinkin. Itse tarvitsen paljon varmuutta ohjaajana ja Kelmi tarvitsee myös itsevarmuutta ja oppia itsenäisempään suoritukseen. Tätä emme enää viikossa ehdi enempää saada, kaikki aikanaan.. Varmistelen  agirodussa vaikeat kohdat ja yritetään parhaamme! Ylitämme varmasti molemmat itseni suorittamalla noin monta starttia ja selviytymästä noin hillittömän isoista kisoista ! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti