maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kontakti - ja keinurumbaa..

Sunnuntaina oltiin taas hallilla treenaamassa kontakteja ja keinua. Esa tuli jälleen ystävällisesti avustamaan. Yksin näitä olisikin aika mahdoton tehdä.

Lähdettiin taas keinulta - apuna maksipöytä ylösmenolla. Eli koira pöydän kautta laskeutumaan keinulle, pieni rämäys päässä. Kelmi oli valjaissa ja Esa ohjaksissa, pistin namin keinun päähän ja menoksi. Suoriettiin "radanomaisesti" eli minä jatkoin matkaa, Kelmi jäi kontaktille ja vapautin. Tämä sujui erinomaisesti! Kelmi ei jännittänyt alasmenoa lainkaan , ei häiriintynyt mun juoksentelusta ja otti kontaktin. JES :) 

Tämän jälkeen otettiin kontaktia puomilla. Kelmi taas valjaissa, Esa ohjaksissa ja etupalkkana pallo. Aluksi Esa joutui hiukan varmistamaan jotta Kelmi varmasti pysähtyy mutta pikkuhiljaa alkoi jo sujua. Kävin tällä kertaa palkkaamassa Kelmin namilla etujalkojen eteen vahvistaakseni paikkaa , juoksin muutaman kerran edestakaisin ja vapautin juostessa pallolle. Vapautus oli hiukan hakusessa ja Kelmi ei aina meinannut lähteä kontaktilta vaikka vapautinkin.. Sanana meillä on ollut "mennään" ja sen merkitys ei ole näköjään ollut täysin selvä. Vaihdettiin sanaksi "vapaa" jota ollaan käytetty enemmän arjessa ja tokoillessa. Tämä oli selkeämpi ja Kelmi lähti kontaktilta innokkaammin. Tästedes käytetään siis "vapaa" - sanaa. :) Kontaktin paikkaa täytyy vahvistaa vielä lisää sillä Kelmi jäi muutaman kerran liian ylös eikä etutassut tulleet heti maahan asti. Jouduin muutaman kerran korjaamaan tätä. Tahdon paikan olevan selkeä alusta asti ja tassujen osuvan alusta alkaen aina maahan jotta este tulee suoritettua loppuun. 

Puomin jälkeen otettiin vielä vähän keinua - tällä kertaa maksipöytä alastulon päässä eli suoritettiin pelkkää keinun ylösmenoa ja keikkausta. Keikkaus ei ollut kovin iso mutta silti Kelmi edelleen sitä jänniti. Selkeästi se kohta kun keinu alkaa lähteä alaspäin ja "tassut lähtee alta" on todella jännittävä, mutta sen nanosekunnin jälkeen meno jatkuu taas hyvillä mielin. Tämä vaatii vain lisää totuttelua :) 

Lopuksi otettiin vielä muutaman esteen rata - pari hyppyä, putki ja pussi. Kokeiltiin takaakiertoa niin että ohjaan siivekkeen vierestä vastakkaisen siivekkeen taakse ja jatkan matkaa eteenpäin varmistaen samalla että Kelmi myös hyppää hypyn. Ohjaustekniikalla on varmasti nimikin mutta koska en sitä tiedä, päätin selittää näin sekavasti :D Tämä sujui kivasti kunhan muistin kädellä ohjata hypyn vaikka lähdinkin itse jatkamaan matkaa. Tähän samaan syssyyn kokeiltiin persjättöä takaakiertohypyn jälkeisen hypyn jälkeen. Näitä persjättöjä pitäisi treenata lisää lisää ja lisää.. Olen aivan liian epävarma enkä uskalla lähteä aikaiseen persjättöön ja kadotan koiran täysin. Jos jollain on siis hyviä vinkkejä persjättötreeniin (lähillä ohjaajan kannalta) niin otetaan vastaan! :)

Hyvä fiilis jäi taas treeneistä! Harmittaa vain kun nyt kesä on täynnä epiksiä Turun seudulla mutta ei yhtään hyppyrataa.. kontakteja en halua radanomaisena mennä ottamaan koska en voi vaatia että Kelmi radalla vauhdin huumassa muistaisi ottaa kontaktin enkä halua päästää sitä juoksemaan läpi. Täytyy vain nieleskellä oma into ja kärsivällisesti passata kaikki kisat :( 

Iltapäivällä juostiin taas pieni lenkki - oli kuuma! Kesähelteet alkoivat juuri sopivasti kun itsellä alkoi nyt maanantaina kesätyöt.. työnteko ei maistuisi suoraansanottuna yhtään mutta pakko rahaa on jostakin saada. Onneksi olen melko paljon vapaalla kuitenkin niin ehdin nautiskella kesästäkin. Vaikka innolla odotankin jo koulun alkua - huomaa olevansa oikealla alalla?! 

Torstaina meillä on muuten osteopaatti/fyssariaika Tanja Kotille. Saatiin tuurilla peruutusaika - katsotaan mitä hän meinaa lukoista ja lonkasta :)


Treenien jälkee iski väsy <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti